Citizenov odred za ronjenje od osam specijalaca

Čak osam izvedbi Promaster Dive Automatic modela dolazi u osvježenoj kolekciji inspiriranoj modelom s kraja 80.-ih prošlog stoljeća

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Citizen

Svijet ronilačkih satova Citizen proširuje još od 1959. godine i modela Parawater, a prave ekspanziju donijela je kolekcija Promaster inicijalno predstavljena 1989. godine. Model reference NY004 poslužio je kao inspiracija za novi Promaster Dive Automatic, koji se sada može pohvaliti povećanim kućištem od 44 mm.

Citizen Promaster Dive Automatic
Citizen Promaster Dive Automatic ikona je među pristupačnim ronilačkim satovima

Među novim značajkama su safirno staklo i ažurirani mehanizam aluminijske lunete sa sustavom od 120 klikova. Zamjenjujući originalnu verziju od 60 klikova, povećava sigurnost kada se mjeri zaustavljanja zbog dekompresije i razdoblja ronjenja.

Citizen Promaster Dive Automatic, ref. NY0155
Citizen Promaster Dive Automatic, ref. NY0155 58X

Postoje određene osnovne značajke u seriji Promaster Diver koje ostaju nepromijenjene desetljećima, i to s dobrim razlogom. Krunica na 8 sati možda djeluje neobično, no osigurava komfornije nošenje i bolju zaštitu iste. Također primjetna je vrlo izdašna uporaba lume, od kazaljki, preko indeksa pa sve do kompletnog lica sata.

NY0154 51L Catalog
Citizen Promaster Dive Automatic, ref. NY0155 51L

Unutar običnog ili zacrnjenog kućišta od nehrđajućeg čelika s vodootpornošću od 200 metara, smješten je automatski kalibar 8204 koji radi na frekvenciji od 6 Hz i pruža prikaz dana i datuma. Rezerva snage mu iznosi 42 sata. Citizen je dobio ISO 6425 standard za svih osam modela u širokom rasponu opcija koje uključuju različite boje brojčanika, narukvicu i remenje, kao i dvobojnu izvedbu.

220328 CITIZEN group1 354 copy scaled min

U ponudu se vratio i model s brojčanikom koji je potpuno presvučenim luminiscentnim materijalom. Dostupno je mnoštvo različitih kombinacija boja brojčanika i okvira, uključujući zelenu, plavu, crnu i bijelu, ali najspektakularniji je potpuno osvijetljeni brojčanik po prvi puta predstavljen krajem 1980-ih. Zbog toga su na njemu indeksi zatamnjeni.

Citizen Promaster Dive Automatic, ref. NY0156 04E
Citizen Promaster Dive Automatic, ref. NY0156 04E

Novim će modelima Citizen svakako uspješno proširiti krug štovatelja, a ostatak Citizen Promaster ponude provjerite na Dicta stranicama.

Kategorije: Brandovi, Citizen, Noviteti

Facebook

Društvene mreže