Okus ljeta iz Hölsteina: Dva nova Aquis Datea u bojama lubenice

Oris je dotjerao svoj najprodavaniji ronilački sat i ponudio ga s privlačnim brojčanicima u zelenoj i crvenoj boji

Tekst: Hrvoje Đerić Fotografije: Oris

Na proljetos održanom sajmu visokog urarstva i nakita Wathes & Wonders u Baselu, Oris je predstavio dva nova izdanja u još 2011. lansiranoj kolekciji ronilačkih satova s prikazom datuma Aquis Date, koja danas sadrži više od 40 verzija u četirima veličinama – 36,5, 39, 41,5 i 43,5 milimetara. Dosad su, međutim, bili dostupni s brojčanicima uglavnom u nijansama plave, zelene i crvene boje, premda je pred tri godine kuća iz švicarskog Hölsteina dodala i upečatljivu tamnocrvenu, odnosno verziju sa šarenim plastičnim brojčanikom, a godinu dana kasnije stigao je i sedefasti brojčanik na ženskom Aquis Date (36,5 milimetara).

Sad su, međutim, otišli korak dalje i dodali dva nova izdanja s brojčanicima u bojama omiljenog voća za ljetnih vrućina – lubenice – verziji Aquis Datea od 41,5 milimetara. Crveni i zeleni brojčanici dodatno su naglašeni bijelim lunetama s brojkama i oznakama u boji brojčanika. Hrabro, kao i uvijek kad je riječ o Orisu.

Nisu to, međutim, jedine novosti u kolekciji Aquis Date. Datum je sad ispisan crnim brojama na bijeloj podlozi, kruna manje strši nego na prethodnim izdanjima, kazaljke su vitkije, a do kućište je 0,4 milimetara tanje nego dosad (12,9 umjesto 13,3 mm). Dotjerana je, dakako, i narukvica od nehrđajućeg čelika s brušenim središnjim i poliranim vanjskim dijelovima, pa je sad ugodnija za nošenje.

Kroz mineralno staklo sa stražnje strane nazire se poznati Orisov kalibar 733 na bazi Sellite SW200-1, koji radi na frekvenciji od 28.800 titraja na sat, uz umjerenu rezervu snage od 38 sati. Cijena novog Oris Aquis Date u veličini od 41,5 milimetara kreće se oko 2400 eura.

Kompletnu ponudu Oris satova provjerite na Dicta stranicama.

Kategorije: Noviteti

Facebook

Društvene mreže