Omega DE VILLE TRÉSOR POWER RESERVE – modernizirani klasik

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Omega

Omega klasičnog izgleda, no opremljena modernim mehanizmom te novim podbrojčanikom rezerve snage. Zlatno je kućište ponovno u modi

Ovo je sat za one koji više od svega cijene klasiku. Tanak i otmjen, De Ville Trésor oličenje je jednostavnosti i profinjenosti, dakako uz iznimnu razinu preciznosti certificiranu prema standardu Master Chronometer. Nova kolekcija nudi razne modele s novim podbrojčanicima, bojama i materijalima. Za one koji vole klasiku potraga za idealnim satom je možda završena.

Omega De Ville Tresor Power Reserve 3 min
Omega De Ville Tresor Power Reserve

Za Trésor kolekciju se prvi put čulo još 1949. Tada se naziv odnosio na “blago” koje se krilo unutar sata: legendarni kalibar promjera 30 mm koji je postao sinonim za preciznost. Trésor otad živi kao dio elegantne kolekcije De Ville. I dalje ga krasi tanki dizajn, ali je poboljšan jednim od najnaprednijih Omeginih modernih kalibara.

Omega De Ville Tresor Power Reserve 5
Zlatni indeksi sati i kazaljke sati i minuta

Kolekcija Trésora sadrži satove promjera 40 mm, izrađenih od različitih materijala, uključujući i one od nehrđajućeg čelika. Prvi modeli imaju polirana kućišta i lunete od 18-karatnog žutog ili Sedna zlata. Safirni kristal koristi se s obje strane sata. Prvi model od žutog zlata dolazi sa sivim kožnim remenom, a Sedna zlatni s bordo remenom.

Omega De Ville Tresor Power Reserve 2 1 min

Najzanimljiviji detalj novog dizajna ipak su novi podbrojčanici. Indikator rezerve snage je smješten na 12 sati dok su male sekunde na 6 sati. Omega logo je tako pomaknut na 3 sata. Indeksi sati su zlatni, lagano zaobljeni. Svaki model dolazi s punim petogodišnjim jamstvom, a pokreće ih Omegin ručno navijajući Co-Axial mehanizam 8935 Master Chronometer certificiran prema najvišim standardima Švicarskog saveznog instituta za mjeriteljstvo (METAS). Mehanizam krasi 29 rubina te ima rezervu snage od 72 sata

omega de ville tresor small seconds 2
Omega De Ville Tresor Small Seconds

Omega De Ville Tresor Power Reserve 4