Omega spremna za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Omega

Omega je predstavila limitirane edicije dva modela posvećenih predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Od 1932. i Olimpijskih igara u Los Angelesu Omega je partner i službeni mjeritelj vremena. Kroz 28 natjecanja Omega je razvila brojne napredne sustave mjerenja vremena koji su zabilježili najveće uspjehe u povijesti sporta. Olimpijske igre u Tokiju započet će 24. srpnja sljedeće godine i bit će 29 igre na kojima će biti i Omega. Po dobroj tradiciji povodom igara predstavljena su i dva limitirana modela vezana uz njih.

 

Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Limited Edition

Kod ovog posebnog modela premijerno je predstavljen keramički brojčanik u plavoj boji te laserski ugraviran amblem olimpijskih igara u Tokiju 2020. Kućište je simetrično promjera 41 mm, a uz osnovne funkcije na 6 sati smješten je prozor s datumom.

Edicija je limitirana na 2020 komada, a dolazi u posebnom prezentacijskom pakiranju. Sat se isporučuje sa strukturiranim plavim gumenim remenom, a dodatno se dobiva i čelični. Mehanizam je Omegin, Master Chronometer Calibre 8900, poznat po točnosti i magnetskoj otpornosti.

 

Seamaster Planet Ocean Tokyo 2020 Limited Edition

Drugi model u olimpijskoj kolekciji ima pravi japanski patriotski štih. Seamaster u čeliku, kućišta promjera 39.5 mm te bijele keramičke lunete s ronilačkom skalom. Na njoj je i posveta 2020. godini tako da je 20.-ta minuta označena crvenom bojom keramike.

Na istom je tragu i lollipop forma sekundarke s crvenom točkom na vrhu. Odlična reinterpretacija japanske zastave. Sat je također u limitiranoj ediciji od 2.020 komada, a pogoni ga Omegin Master Chronometer Calibre 8800. Isporučuje se na bijelom kožnom remenu, a dodatne su opcije čelična narukvica te NATO remen, oboje uključeni u posebno pakiranje.