Opljačkan trgovac satovima, vrijednost ukradenog veća od 10 milijuna eura!

Luksuzni satovi vrijedni 10 milijuna eura ukradeni su Watchmasteru, jednom od najvećih europskih trgovaca rabljenim satovima

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Press

Oko 1.000 satova ukradeno je prošlog tjedna iz jednog od Watchmasterovih skladišta u Berlinu. Posljedica toga je trenutno proglašenje nesolventnosti. Watchmaster je tvrtka koji kolekcionarima satova nudi tržište za kupnju satova i pomaže prodavačima da prodaju svoje satove. Kao rezultat toga, imali su veliku zalihu satova pripremljenih za pregled, procjenu ili prodaju. Prošlog tjedna, 10 milijuna eura vrijedan inventar ukraden je iz jednog od njegovih visoko-sigurnosnih skladišta u Berlinu od strane skupine iznimno spretnih lopova.

 

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Chronograph 41 mm 26240OR

Policija je stigla na lice mjesta u skladištu Fasanenstrasse u srcu Berlina nakon dojava o provali. Pljačkaši, za koje vlasti kažu da su očito iskusni i dobro organizirani, bili su opremljeni sredstvima da prođu kroz sigurna čelična vrata debela 1,75 metara, zaobiđu višestruke alarmirane sigurnosne točke i upravljaju sustavom za maglu protiv krađe. Prema riječima izvršnog direktora tvrtke Tim-Hendrika Meyera, otprilike 1000 satova ispražnjeno je iz sefova, uključujući modele marki kao što su Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet i Breitling, ostavljajući ih da kontaktiraju više od 900 pogođenih klijenata o gubitku njihovih satova.

rolex

Watchmaster je već angažirao stečajnog upravitelja da restrukturira poslovanje. Međutim, tvrtka tvrdi da su svi njezini satovi osigurani i da nelikvidnost neće utjecati na potraživanja od osiguranja za žrtve pljačke.  Ovaj incident označava treću veliku pljačku luksuznih satova ove godine, nakon bande kradljivica pod nazivom Rolex Rippers u Ujedinjenom Kraljevstvu prošlog siječnja i niza pljački Rolexa u Bay Area u kolovozu.

Facebook

Društvene mreže