Oris Movember, specijalna edicija s dobrotvornom namjerom

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Oris

Oris je specijalnom izvedbom ChronOris modela obilježio nastavak podupiranja Movember udruge za poboljšanje mentalnog zdravlja muškaraca

Riječ Movember predstavlja složenicu nastalu iz riječi  “moustache” i “November” (brkovi i studeni), a u ovom slučaju specijalnu ediciju Oris satova kojima se podupire ova udruga. Ovogodišnji model je treći u nizu započetim posebnim edicijama, prva iz 2017. na osnovi Divers Sixty-Five modela, prošlogodišnja varijacija Big Crown Pointer Date te ovogodišnji vintage ChronOris.

Set LS Oris Movember Edition
Oris Movember Edition LS, novo lice i simboli brkova na kožnom remenu

Pri kreiranju sata i kao potpora cijelome projektu Orisu se pridružio menadžer New York Yankees momčadi Aaron Boone. U odnosu na standardni model ChronOrisa kod Movember izdanja izmijenjeno je lice sata koje je sad još više vintage izgleda, dok tehničke specifikacije nisu mijenjane. Kućište je promjera 39 mm, čelično s dvije krunice postavljene na 2  i 4 sata.

01 733 7737 4034 Set MB Oris Movember Edition HighRes 10067 min
Obje osnovne izvedbe dolaze uz dodatni crveno bijeli NATO remen te atraktivno putno pakiranje

Detalji indeksa i kazaljki sata i minuta presvučeni su roza zlatom, lice je crno dok je sekundarka narančasta. Dvije su osnovne inačice na odabir, a razlikuju se samo po narukvicama koje mogu biti čelična ili kožna. U oba slučaja kao dodatnu narukvicu dobivate nato remen i atraktivno kožno putno pakiranje.

01 733 7737 4034 Set MB Oris Movember Edition HighRes 10056 min

Mehanizam je provjereni Oris 733 čija je osnova Sellita SW200-1. Automatik ima 38 sati rezerve snage te je vodonepropustan do 100 m. Oris Movember edicija nije limitirana, no svake godine uključuje novi model. Očekivana cijena za osnovni model s kožnim remenom iznosit će oko 2.000 EUR, a na čeličnoj narukvici oko 2.200 EUR.

Oris Movember Edition 2019

Referenca: 01 733 7737 4034

Promjer: 39 mm
Materijal kućišta: nehrđajući čelik
Brojčanik: crni s indeksima u bijeloj boji, kazaljke presvučene zlatom
Vodonepropusnost: 100 m
Remen/narukvica: Smeđi kožni ili čelični, oba uz dodatni crveno bijeli NATO remen
Kalibar: Oris 733 (osnova Sellita SW200-1), automatik
Funkcije: sati, minute, sekunde, datum
Rezerva snage: 38 sati
Frekvencija: 4 Hz

Kategorije: Brandovi, Noviteti, Oris
Oznake: ,