Oris Okavango Air Rescue Limited Edition – Poseban sat u slavu pilota koji spašavaju živote

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Oris

Desetu obljetnicu zrakoplovne spasilačke organizacije Okavango Air Rescue koja operira u Bocvani Oris je obilježio ograničenom serijom Big Crown ProPilota

Orisov novi sat, izrađen u čast desetogodišnjice zračne službe spašavanja Okavango Air Rescue, temelji se na modelu Big Crown ProPilot. Njegov zeleni brojčanik inspiriran je travama delte Okavanga, a dolazi na ekskluzivnom remenu od zelene tkanine koju je kreirala dizajnerska kuća Erika’s Originals, proslavljena baš po izradi urarskog remenja.

Okavango Air Rescue HighRes 13971
Švicarski poduzetnik Christian Gross i njemačka liječnica dr. Misha S. Kruck prije deset godina pokrenuli su spasilačku službu Okavango Air Rescue koja zbrinjava bolesne u zabačenim dijelovima Bocvane. Ova spasilačka služba pokriva područje delte i jug Afrike s dva zrakoplova s i dva helikoptera

Big Crown ProPilot poznat je po svom robusnom kućištu, vrlo čitljivom brojčaniku i naglašeno velikoj kruni, što ga čini savršenim pilotskim satom. Oslikani safari motivi slave Okavango Air Rescue misiju pružanju medicinske podrške u udaljenim područjima Bocvane, a kolekcionari su dobili još jedan sat koji vrijedi nabaviti.

Square 4x4 14
Sat se isporučuje s dva remena: zelenim koji je izradila dizajnerska kuća Erika’s Originals i dodatnim od smeđe kože

Višedijelno kućište Orisovog Okavango Air Rescue Limited Editiona ima promjer 41 mm i izrađeno je od nehrđajućeg čelika. Na zelenom brojčaniku nalaze se kazaljke i indeksi premazani Super-LumiNovom, dok je kupolasti safirni kristal iznutra premazan antirefleksnim premazom. Stražnja strana kućišta izrađena je od nehrđajućeg čelika i na njemu se ističe gravura koja ukazuje na posebnost ove male serije.

01 751 7761 4187 Set Oris Okavango Air Rescue Limited Edition HighRes 13866
Serijski broj svakog sata označen je ugraviranim brojem na poleđini

Sat ima središnje kazaljke koje prikazuju sate, minute i sekunde, prozor datuma, pokazivač trenutnog datuma i korektor datuma, uređaj za fino mjerenje vremena i stop-sekundu. Mehanizam na automatsko navijanje ima rezervu snage od 38 sati, a sat je vodootporan do 100 metara.

01 751 7761 4187 Set Oris Okavango Air Rescue Limited Edition HighRes 13860
Satovi su izrađeni u ograničenoj seriji i isporučuju se u prigonim putnim kutijama

Zeleni tekstilni remen izradila je ugledna dizajnerska kuća Erika’s Originals, isključivo za Oris, a sat, isporučuje se i s dodatnim remenom od smeđe kože. Sat je izrađen u ograničenoj seriji 2011 komada, a svaki se isporučuje u kožnoj putnoj torbici. Maloprodajna cijena u Švicarskoj iznosi 2300 CHF.

Okavango Delta HighRes 13970
Bocvanska delta Okavango jedno je od sedam prirodnih čuda Afrike, upisano na UNESCO-ov popis svjetske prirodne baštine. Delta koju čine travnjaci, močvare, lagune i tisuće otoka, stanište je mnogih životinjskih vrsta i dom za pet etničkih skupina koje govore svaka svojim jezikom