Osvježeni klasik: TAG Heuer Carrera Sport Chronograph Calibre Heuer 02 Automatic

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Tag Heuer

Nova kolekcija TAG Heuer Carrera Sport Chronographa obnovljena je mehanizmom s 80 sati rezerve snage te novim bojama koje su ovaj klasik učinile modernijim

Carrera je uz Monaco prisutna u Tag Heuer priči već desetljećima i bez imalo nelagode ovaj sat možemo proglasiti jednim od ikona među sportskim kronografima. Predstavljanjem novog modela TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Calibre Heuer 02 Automatic otvara se novo poglavlje u ovoj uspješnoj priči.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph Heuer 02 5 min

Carrera priča započela je 1962. U to vrijeme Jack Heuer postao je svjestan posebnosti utrka poput Carrera Panamericane. Španjolska riječ Carrera označava “put”, “utrku”, “karijeru” i “stazu”, nadahnula ga je za stvaranje novog sata na temelju ovog uzbudljivog događaja. Godinu dana kasnije, 1963., model Carrera otkotrljao se iz tvornice Heuer i započeo svoj put.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph Heuer 02 3 min

Tag Heuer slavi 160 godina tvrtke, no okolnosti im baš i ne idu na ruku. Otkazani sajmovi, prezentacije, zatvoreni butici… Sve se preselilo u digitalni svijet koji je postao osnovna platforma za komunikaciju novih modela. Kada se radi o ikoni poput Carrere obnavljanje mora biti mudro izvedeno bez previše ekstravagancije i eksperimentiranja. Poput Porschea 911 promjene su evolucijske te najčešće uključuju dorađene mehanizme, neke nove materijale i osvježene palete boja. Upravo to je urađeno i s novom kolekcijom iz Tag Heuera.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph Heuer 02 2 min
TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Caliber Heuer 02 Automatic ref. CBN2A1B.BA0643

Četiri su nove izvedbe Carrere. Konzervativnijoj klijenteli namijenjene su izvedbe s plavim ili crnim licem na čeličnoj narukvici. Vojsci zelenih satova predvođenoj Rolexom pridružila se izvedba s tirkizno zelenim licem, a luksuzu je namijenjen model s crnim licem i detaljima u roza zlatu.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Calibre Heuer 02 Automatic Watch 6 min

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Caliber Heuer 02 Automatic modeli pokretani su kućnim automatskim kronografom Heuer 02. Ovo je prvo primjena ovog mehanizma u klasičnim Carrerama, a ističe se velikom rezervom snage od čak 80 sati.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph Heuer 02 9 min
TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Caliber Heuer 02 Automatic ref. CBN2A5A.FC6481

Možda je najveća promjena u odnosu na izvorne Carrere i moderne interpretacije promjer kućišta. Sa 44 mm nikako se ne radi o malome satu, no to u ovom slučaju ne bi trebao biti problem. Raspored podbrojčanika na 3,6 i 9 sati je klasičan, a okvir datuma je smješten na 6 sati.

CBN2A10.BA0643 PACKSHOT HD min
TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Caliber Heuer 02 Automatic ref. CBN2A10.BA0643

Sva tri modela nove Carrere od nehrđajućeg čelika upareni su s atraktivnom sportskom narukvicom. Iako je širi i tanji od prethodnih iteracija, ovaj stil još uvijek sadrži prepoznatljive polirane elemente TAG Heuera na središnjim vezama čime se doprinosi dinamičkoj igri svjetla. Kod modela s zlatnim elementima isporučuje se klasičan kožni remen koji doprinosi cjelokupnoj luksuznoj pojavi.

CBN2A1A.BA0643 PACKSHOT HD min
TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm Caliber Heuer 02 Automatic ref. CBN2A1A.BA0643

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph 44 mm od čelika s plavi, crni ili zelenim brojčanikom prodavat će se za 5.600 CHF, dok će cijena modela od čelika i roza zlata iznositi 6.400 CHF. Sva četiri modela na tržište stižu tijekom srpnja.

Kategorije: Brandovi, Noviteti, TAG Heuer