Partnerstvo Breitlinga i Triumpha rezultiralo novim Top Time modelom

Upoznajte Top Time sat i motocikl Speed Twin koji se kriju iza spektakularne nove suradnje inspirirane kulturom kafića i trkača iz 1960-ih

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Breitling

Sredinom 1960-ih, auto utrke su doživjele svoj vrhunac, a cijela subkultura je nastala oko “café racera”, modernih motocikala, koji su svoje vozače doslovno prevozili od modernog kafića do modernog kafića. Willy Breitling odlučio je uhvatiti brzinski stil dana s potpuno novim pogledom na mjeritelja vremena. Rezultat? Breitling Top Time, nekonvencionalni kronograf dizajniran za “mlade i aktivne profesionalce”.

05 triumph speed twin breitling limited editon 2

Brzo je postao sat izbora za sportsku gomilu muškaraca i žena koje podjednako privlače hrabre proporcije sata. Danas se taj slobodni duh kafe-trkača iz 1960-ih vratio u spektakularnu novu Top Time suradnju između Breitlinga i britanske marke motocikala Triumph. Sada u svojoj 120. godini, Triumph kombinira povijesnu izradu sa suvremenim dizajnom kako bi stvorio svoje klasične motocikle.

Breitling Top Time Triumph, ref. A23311121C1X1
Breitling Top Time Triumph, ref. A23311121C1X1

“Triumphovo naslijeđe i moderno-retro estetika samo su dvije od mnogih stvari koje su nam zajedničke”, rekao je Georges Kern, izvršni direktor Breitlinga. “Njihovo spajanje tradicije s tehnologijom potpuno je usklađeno s onim što radimo.”

BreitlingTopTimeTriumph2

Za svoju debitantsku suradnju, Breitling je proizveo sat Top Time Triumph s prepoznatljivom brušenom završnom obradom u motivu leptir kravate koji su kolekcionari Top Timea nazvali “Zorro dial”. Triumph u međuvremenu lansira 270 motocikala pod zajedničkim brendom – Speed Twin Breitling Limited Edition – čiji će kupci imati privilegiranu priliku kupiti posebnu vlasničku verziju Top Time Triumpha, ovu s brušenim brojčanikom i ugraviranom stražnjom stranom kućišta s pojedinim serijskim brojem motocikla (narudžbe vlasničke verzije moraju se predati kod Triumpha do 22. kolovoza 2022.).

breitling top time motorcycle

Zvijezde oba sata su njihovi ledenoplavi brojčanici. Ova jedinstvena boja ima dvije glavne reference: plavi Triumph Thunderbird 6T iz 1951. i rijedak Breitling Top Time Ref. 815 iz 1970-ih. Značajke uključuju remen od teleće kože s temom utrka koji dopušta da brojčanik sjaji; Breitling i Triumph logotipi koji su na 12 i 6 sati; predimenzionirani potisnici koji omogućuju jednostavnu kontrolu funkcija zaustavljanja-start i resetiranja kronografa; i visokokontrastna tahimetarska skala koja omogućuje jasnu čitljivost očitanja brzine.

breitling top tiome life

Satove pokreće Breitling Calibre 23, kronometar s COSC certifikatom s rezervom snage od približno 48 sati. I još jedna zanimljiva karakteristika koja će se svidjeti kolekcionarima: na stražnjoj strani kućišta urezana je detaljna skica dizajna Triumphovog paralelnog dvostrukog motora.

BreitlingTopTimeTriumph1

 

S promjerom od 41 mm, Top Time Triumph je, kao i original, prikladan za oba spola. Za ljubitelje marke Triumph i buduće vlasnike motocikla Speed Twin Breitling Limited Edition, to je apsolutni must-have.

Breitling Top Time Triumph duo

Facebook

Društvene mreže