Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G spojio dvije komplikacije

Čak osam patenata veže se uz novi Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G koji je ujedinio dvije praktične komplikacije

Tekst: Zoran Supina Fotografije: Patek Philippe

U ovom novitetu Patek je konačno objedinio obje komplikacije u jedan sat, čineći ga iznimno korisnim za putovanja. Kalendar znači da ne morate brinuti o datumu, koji će sat točno pokazivati cijelo vrijeme uz samo jedno podešavanje godišnje, što je posebno korisno kada putujete i koristite funkciju dvije vremenske zone koja omogućuje trenutno očitanje i lokalnog i kućnog vremena.

Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G
Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G

Novi samonavijajući mehanizam, kalibar 31-260 PS QA LU FUS 24H prati čak osam patenata. Kućište je potpuno novo za Calatravu. Njegov bokovi su guillochirani s novim uzorkom i teksturiranim i graduiranim brojčanikom koji je tamniji na periferiji te inspiriran starim foto-aparatima. Isti jedinstveni dizajn krasi i novi Ref. 5226G-001 Calatrava, sat bez dodatnih komplikacija pokretan mehanizmom kalibra 26-330 S C na samonavijanje.

Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G

Ovo je osvježeni, novi izgled Patek Philippe Calatrave. Kućište od bijelog zlata je naraslo na 41 mm promjera, bokovi su širi, luneta polirana, a brojčanik s visokom teksturom. Dizajn je zanimljiv kao odmak od vrlo klasične Calatrave, svjež je i možda će se svidjeti mlađoj demografskoj skupini od izvornog modela.

Patek Philippe 5326G 001 Annual Calendar Travel Time 001

Komplikacija godišnjeg kalendara (Annual Calendar) pojednostavljuje praćenje datuma u godini jer za razliku od običnih kalendara na satovima prepoznaje razlikun između mjeseci s 30 ili 31 danom pa je korekcija nužna svega jednom godišnje, krajem veljače. Annual Calendar Travel Time također ima prikaz mjesečeve faze, kao i indikaciju lokalnog ili kućnog vremena, s prozorima za datum, dan u tjednu i mjesecu te čitljive kazaljke.

Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G

Unatoč brojnim komplikacijama Annual Calendar Travel Time se regulira preko krune kroz tri različite pozicije. Izostali su veliki, pomalo nezgrapni potisnici viđeni na Calatrava Pilot Travel Time 5524G modelu. Stavljanje dviju komplikacija u jedan sat bio je složen proces koji je od njih zahtijevao da međusobno skladno djeluju. Datum je vezan uz lokalno vrijeme tako da vrijeme putovanja može biti u potpunosti korisno vlasniku.  Cjelokupni izgled je mnogo jednostavniji.
Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G

Novi Patek Philippe Annual Calendar Travel Time Ref. 5326G pravo je osvježenje i odmak od konzervativnih modela namijenjenih starijoj popiulaciju. U izostanku sportskog nautilusa, ovo će biti jedna od alternativa koja je simbioza oba svijeta. Naravno, možete li si priuštiti sat koji stoji 65.000 CHF.

Facebook

Društvene mreže