Pilotski sat s kronografom dobio i izdanje od laganog titana

Nakon originalne verzije od nehrđajućeg čelika, lani predstavljeni Pilot Majetek sad je dobio i izdanje s većim kućištem od titana u ograničenoj seriji od 1935 primjeraka

Tekst: Rene Cerovac Fotografije: Longines

Još pred 192 godine osnovani Longines lani je predstavio novo izdanje pilotskog klasika iz tridesetih godina prošlog stoljeća – Majetek Pilot’s. Švicarci su sad otišli korak dalje i predstavili ograničenu seriju spomenutog sata s kućištem od titana i moderniju, prigušeniju paletu boja. Crni umjesto smeđeg remena, sivu umjesto boju pijeska na brojčaniku i, naravno, tamnosivi titan umjesto srebrnog nehrđajućeg čelika.

Sat je pritom zadržao kućište u obliku jastuka i promjer od 43 milimetra te debljinu od 13,3 milimetra, kao i pod kutem brušene štitnike krune na tri sata. Zadržao je, također, i prepoznatljivu nazubljenu lunetu koja podsjeća na kovanice. 

Kao i izdanje s kućištem od nehrđajućeg čelika, Pilot Majetek Pioneer Edition je svestrani sportski sat vodootporan do 100 metara s crnim brojčanikom i bijelim arapskim brojevima, chemin-de-fer stazu za minute, ravnim kazaljkama i izdvojenim prikazom sekundi na minijaturnom brojčaniku smještenom na šest sati. Sa stražnje je strane poklopac od brušenog titana s četiri vijka i graviranim serijskim brojem.

Kao i ostatak kolekcije Pilot Majetek, pokreće ga automatski mehanizam L893.6, kojeg isključivo za Longines proizvodi sestrinska tvrtka ETA iz grupacije Swatch. Riječ je o vjerojatno najkvalitetnijem mehanizmu s modernim detaljima, kojeg odlukuju rad na 25.200 titraja u satu i preciznost kronometra potvrđena pečatom COSC, kao i rezerva snage od 72 sata. Isporučuje se s crnim platnenim remenom, a bit će proizvedeno svega 1935 primjeraka po cijeni od 4500 eura.

Kategorije: Noviteti

Facebook

Društvene mreže