PRECISIONIST X ZA PRVIH 10 GODINA KOLEKCIJE

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Bulova

Iz Bulove stižu tri nova modela, jedan je u limitiranom izdanju, a njima se obilježava prvo desetljeće Precisionist kolekcije


Prošlo je već deset godina od predstavljanja Precisioniost kolekcije, svojevrsne perjanice među visokofrekventnim kvarcnim satovima iz Bulove, a iznimka nije niti nova obljetnička X kolekcija čije srce kuca na 262 kHz. Dizajn je moderniji, preciznost zajamčena, a limitiranim modelom i ekskluzivnost.

PRECISIONIST X COLLECTION CELEBRATING 10 YEARS OF PRECISIONIST3
Precisionist X kolekcija obilježava 10 godina super preciznih modela iz Bulove

Bulova Precisionist X kolekciju čine tri modela prepoznatljiva po osmerokutnom kućištu na koje je učvršćena luneta s četiri vijaka. Oni su sada smješteni na unutarnjem obodu što djeluje vrlo kompaktno. Svaki od njih ima jedinstvenu kombinaciju brojčanika, kućišta i remena. Do izražaja dolazi damaški čelik koji svojim šarama daje svakom satu na originalnosti, a 18 k zlato rezervirano je za limitirani model.

Precisionist
Zlatna Bulova Precisionist X dolazi u limitiranoj ediciji od samo 100 komada

Kronografski brojčanik je sada puno pregledniji i čišći nego kod prethodnih modela, no ne nedostaje obilje informacija koje pruža. Ovaj je sat u mogućnosti mjeriti 1/1000, 1/100 i 1/10 sekunde. Takvo precizno mjerenje Precisionist zahvaljuje vrhunskom kvarcnom mehanizmu koji kuca na frekvenciji od 262 kHz. Usporedbe radi, običnim kvarcni mehanizmi rade na 32 kHz. Zbog toka i kazaljka sekundi klizi bez skokova od jedne sekunde. Datum je smješten na 4:30 sati, no njegova je skala vidljiva i kroz prozirni dio donje polovine brojčanika čime se postiže i minimalni skeleton efekt.

PRECISIONIST X COLLECTION CELEBRATING 10 YEARS OF PRECISIONIST
Sat je, unatoč dimenzijama, lako nosiv zbog integrirane narukvice

Integrirani remen u kućište sata prigušuje pozamašne dimenzije. Precisionist X mjeri 44.5 mm u promjeru, no debljina mu je pozamašnih 17.5 mm. U odnosu na regularnu ediciju ovo je smanjenje sa 46.5 mm promjera i 18 mm debljine kućišta. Precisionist je idealan za one koji vole veće satove, a pri tome cijene preciznost i napredne tehnologije.

precisionx
Rijetki su satovi na kojima ćete moći izmjeriti vrijeme u 1/1000 sekunde

Standardni modeli od damask čelika nisu limitirani, dok je model u zlatu limitiran na svega 100 komada. Precisionist X kolekcija još nije stigla u Hrvatsku, no trenutnu ponudu provjerite na Dicta stranicama.

men s bulova precisionist x special edition chronograph green leather strap watch 98b355 4 20106787 hx5248a03b