Premijeru finala Ratova zvijezda dočekali smo s Kylo Ren satom

Tekst: Dora Kaloci
Fotografije: 2i Film, Lucas Film, Invicta

Početak prikazivanja završne epizode najpopularnije svjetske SF sage u Hrvatskoj je već popratio i veliki domaći urarski lanac Watch Centar, i to vrlo zanimljivom ponudom Invictinih tematskih Star Wars satova

Dugo očekivani trenutak napokon je stigao – u kinima diljem svijeta započelo je prikazivanje posljednjeg nastavka prije 42 godine započete epske sage o jedi vitezovima i njihovom dalekom svemiru – filma Zvjezdani ratovi: Uspon Skywalkera. No, prije toga domaći distributer 2i Film je u zagrebačkom CineStar Arena IMAX multipleks kinu organizirao i svečanu hrvatsku premijeru filma, na kojoj je naš najveći uvoznik i distributer modnih satova Watch Centar premijernoj publici pokazao i vrlo zanimljive satove iz Star Wars kolekcije Invicte, američkog urarskog branda sa švicarskim korijenima. Štoviše, u prigodnoj je nagradnoj igri Watch Centar darovao i jedan Invicta Star Wars Darth Vader sat. Invicta je, inače, posljednjih godina izdala već dvadesetak specijalnih, limitiranih Stars Wars modela, a iz najnovije nam je ponude, pak, posebno u oči pala nova izvedba sata koji nosi ime jednog od najvažnijih likova iz završne filmske Star Wars trilogije – Kyla Rena, ratnika s “tamna strane” s vrlo zanimljivim pedigreom – roditelji su mu princeza Leia Organa i Han Solo, a djed Darth Vader.

S hrvatske premijere filma Ratovi zvijezda IX

Novi Invicta Star Wars Kylo Ren sat stiže s referentnim brojem 31691 te kućištem od nehrđajućeg čelika s crnim premazom u oversize promjeru od 52 milimetra koji krasi i crna čelična ronilačka luneta. Brojčanik je također izrađen od metala i crne boje, s likom Kyla Rena (skrivenim pod zloćudnim crnocrvenim šljemom) te kazaljkama i satnim markerima s luminiscentnim Tritnite premazom. Staklo je Flame Fusion Crystal, što je Invictino ime za specijalno sintetično safirno staklo (jeftiniju varijantu pravog safirnog stakla, no navodno podjednako izdržljivu), a mehanizam kineski samonavijajući mehanički kalibar G2665Z sa 20 dragulja koji proizvodi Shandong Liaocheng Zhong Tai Watch Company.

Star Wars 9 Kylo Ren

Novi Invictin Kylo Ren sat vodootporan je do 100 metara dubine. Na tržište stiže u limitiranom izdanju od 1977 primjeraka (čime se efektno podsjeća na godinu u kojoj je i započeo slavni zvjezdani filmski serijal) i cijenom od 6.099 kuna. Kod nas ga se već može nabaviti u dućanima Watch Centra, a uskoro i u njihovom online dućanu satovi.com.

Kategorije: Invicta, Vijesti