Prvih 50 godina evolucije Range Rovera

Tekst: Press
Video: Range Rover

Range Rover slavi 50 godina pionirskih inovacija, besprijekornih inovacija te neusporedive sposobnosti na svim terenima predstavljanjem posebnog modela Range Rover Fifty

Izvorni luksuzni SUV definirao je tržište 17. lipnja 1970., a pet desetljeća kasnije, Range Rover obitelj čine poželjna i luksuzna sposobna vozila. Uvjerljiva mješavina dizajna, dorade i inženjerskih inovacija osigurala mu je posebnu ulogu koja je mjerilo za sva luksuzna SUV vozila. Tijekom proteklih pola stoljeća Range Rover je postavio brojne rekorde i odradio impresivne podvige. Bio je prvi SUV opremljen stalnim 4WD pogonom, a 1989. je prvi 4×4 na svijetu opremljen ABS sustavom sprečavanja blokiranja kotača. 1992. je postao prvi 4×4 na svijetu koji je opremljen elektroničkom kontrolom vuče (ETC) i automatskim elektroničkim zračnim ovjesom. U 2012. najnovija generacija Range Rovera postala je prvi SUV na svijetu koji ima potpuno aluminijsku laganu konstrukciju, čineći je lakšom, jačom i učinkovitijom.

Na osnovi već ekstra luksuznog Autobiography paketa opreme dorađen je posebni model, Range Rover Fifty. Radi se o modelu koji će biti proizveden u limitiranoj ediciji od 1970 komada te pri tome biti un jednoj od ponuđenih izvornih boja, s kotačima od 22″ te potpisom na središnjoj konzoli: “1 of 1970”.

Oznake:
Oris 2