Rado True Square x Thukral & Tagra Over the Abyss – Vrijeme je za povezivanje ljudi

U suradnji s indijskim umjetničkih dvojcem Thukral & Tagra, Rado je svoju True Square kolekciju obogatio modelom Over the Abyss

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Rado

Rad Jitena Thukrala i Sumira Tagre, umjetnika iz New Delhija, usredotočen je na nešto što je svojstveno svim ljudima, ali se ponekad zaboravlja u modernim društvima: riječ je odnosu pojedinaca prema našim zajednicama. Zbog toga se njihov rad često opisuje kao društveni dizajn. Ovaj dvojac uvijek pokušava razumjeti njihovo postojanje i dovodi u pitanje status quo. Zbog toga je i njihov uradak zazvan “Over the Abyss”, Nad ponorom.

 

 

Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss
Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss

Indijski dvojac fokusirao se na društveni dizajn kako bi zajedno s Radom, tvrtkom u čijem sloganu stoji i natpis “Master of Materials”, ili “majstori materijala”, stvorili sat s jedinstvenim prikazom vremena. Ovaj sat, naime, lokalno vrijeme korisnika uspoređuje s nekoliko vremenskih zona u svijetu. Različite vremenske zone simbolizira 37 kazaljki, obojenih gradacijom boja u rasponu od plave do ružičaste, koje izgledaju poput očaravajućeg vatrometa usred brojčanika.

Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss

Dvije diskretne SuperLuminovom presvučene točke označavaju lokalno vrijeme. Brojčanik s oznakama u boji uokviren je mat plavim, visokotehnološkim keramičkim kućištem promjera 38 mm. Četvrtastog je oblika, s nježno zaobljenim uglovima pa podsjeća na Rado satove iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss

Dakako sve je to prilagođeno modernim vremenima. Na poleđini se nalazi i slika Dominus Aeries koja istražuje vizije budućnosti s referencama iz prošlosti. Rado i umjetnički dvojac Thukral & Tagra žele spojiti ljude univerzalnim, jedinstvenim, udobnim i izdržljivim satom. No na to smo već navikli od urara iz švicarskog Lengnau.

763 6070 3 020 trueSquare det2 0

Thukral & Tagra

Indijci Jiten Thukral i Sumir Tagra dvojac koji stoji iza umjetničke i dizajnerske radionice Thukral & Tagra. Njihov se rad prvenstveno očituje u slikarstvu, skulpturi i umjetničkim instalacijama kroz koje nude svoje uvjerljive i angažirane vizije budućnosti.

DSC00098 0

Njihova ranija djela bavila su se problemima migracija i potrošačke kulture, a njihovi nedavni radovi tumačili su indijske mitološke narative i simbole. Njihovo 18-godišnje zajedničko putovanje dokazano je na brojnim izložbama diljem svijeta, zbog čega ih s pravom smatraju lučonošama moderne indijske umjetnosti.

Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss

Rado True Square x Thukral & Tagra, Over the Abyss

Referenca: R27070202
Mehanizam: Rado Calibre R763, automatski, 25 dragulja, ruke u obliku 2 zvjezdice, 80 sati rezerve snage
Kućište: Mat plavo visokotehnološko keramičko kućište, monoblok konstrukcija; Mat plava visokotehnološka keramička krunica; Ravni safirni kristal s antirefleksnim premazom s obje strane; Plava poleđina od titana presvučena PVD -om s digitalnim tiskanim crtežom na umetku od safirnog kristala s posebnim graviranjem: THUKRAL AND TAGRA; Vodootporan do 5 bara (50 m)
Brojčanik: Plavi lak; Plava prirubnica sa svijetloplavim tiskanim logotipom Swiss Made; Svijetloplavi tiskani logotipi Rado i Automatic
Kazaljke: Višebojni gradijent, od plave do ružičaste; U obliku zvijezde s kazaljkama od 18 sati i kazaljkama od 19 minuta; Bijeli Super-LumiNova indikator na kazaljkama za minute i sate
Narukvica: Mat plava visokotehnološka keramička titan kopča
Dimenzije: 38,0 x 44,2 x 9,9 mm

Facebook

Društvene mreže