Radujte se narodi: Počeo je novi SIHH

Tekst: Josip Horvat
Fotografije: SIHH, IWC Schaffhausen

Nije Božić, ali za horološki svijet znamenita izložba visokog urarstva Salon International de la Haute Horlogerie svakako jest jedan od najvećih praznika, i počeo je danas, u svom već 29. izdanju, a tamo je i glavni urednik ovog portala

Danas, u ponedjeljak 14. siječnja 2019. u Ženevi je i službeno je započeo s radom prestižni Salon International de la Haute Horlogerie, popularni SIHH, ekskluzivni sajam koji se može pohoditi samo s pozivnicom organizatora ili nekog od izlagača. Ove će godine na njemu svoje novitete na 55.000 četvornih metara izložbenog prostora predstaviti 35 vrhunskih brandova – 18 takozvanih povijesnih izlagača i 17 nezavisnih brandova unutar specijalnog odjela nazvanog Carré des Horlogers.
Povijesne izlagače predvodi 11 brandova iz portfelja korporacije Richemont – A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Cartier, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Officine Panerai, Piaget, Roger Dubuis, Vacheron Constantin i Greubel Forsey (u kojem Richemont ima manjinsko vlasništvo), a pridruženi su im i jaki nezavisni brandovi Audemars Piguet, Girard-Perregaux, Hermès, Parmigiani Fleurier, Richard Mille i Ulysse Nardin te po prvi puta na SIHH-u i Bovet 1822.

IWC Schaffhausen Spitfire salon SIHH 2019.
U svoj izložbeni prostor IWC Schaffhausen ponovno je dovukao i pravi pravcati Spitfire

U lani uvedenom Carré des Horlogers su, pak, sve sami sjajni mali nezavisni igrači – Armin Strom, Christophe Claret, Ferdinand Berthoud, DeWitt, F.P.Journe, Grönefeld, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F, Ressence, Romain Gauthier, RJ, Speake-Marin i Urwerk.

Najnovije izdanje najvećeg svjetskog vrhunskog urarstva donosi i više interaktivnog sadržaja no ikad dosad, a premijerno se uvodi i LAB – posebni prostor za predstavljanje inovacija i inicijativa koje se razvijaju u urarskim, ali i digitalnim tehnologijama današnjice i sutrašnjice. A baš kao što je to premijerno učinjeno i prošle godine, posljednji dan SIHH-a, 17. siječnja, salon će nakratko u poslijepodnevnim satima biti otvoren i za najširu javnost.

Igor Sertić HYT Grégory Dourde
Urednik Tilie Speculum u društvu čelnika inovativne manufakture HYT, Grégoryja Dourdea

I zadnje, ali, štoviše, ne i najmanje važno, na ovogodišnjem SIHH-u je s pozivnicom organizatora i glavni urednik ovog portala Igor Sertić, pa ćemo uskoro na ovim stranicama objaviti i brojne insajderske izvještaja, prvo seriju Prvih pogleda na premijerne satove, a ubrzo potom i veće, opširnije tekstove o najvrućijim novitetima. Na, ponovimo to još jednom, veliku radost svih horoloških naroda!

Kategorije: SIHH, Vijesti
Oznake: