Sada i službeno: Tag Heuer i Porsche partneri

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Tag Heuer

TAG Heuer satovi i Porsche sportski automobili objavili su partnersku suradnju, autentični savez između dviju marki čiji zajednički DNK u moto-sportu i utrkama cijelu priču pojednostavljuje

Novi sat, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph, predstavljen je na promociji velikog partnerstva dvaju luksuznih brendova. Iako su se kroz povijest susretali na brojnim utrkama i trkaćim stazama, ovo je pop prvi puta da nastupaju zajedno kroz promociju novih proizvoda. Obje su tvrtke nastale na obiteljskim temeljima čije su ih vizije postavile u sam vrh među konkurentima. TAG Heuer i Porsche udružuju snage kako bi razvili opsežno partnerstvo koje će uspostaviti novi standard za integraciju marki.

THP by Luxury makers Stéphane Aït Ouarab 2021 2 min

Carrera, ime koje ima već snagu ikone, nekoliko desetljeća povezuje Tag Heuer i Porsche. Logično da je i prvi sat u novoj kolekciji baziran na postojećim Carrerama. TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Carrera počast je nasljeđu dviju legendarnih marki, kako na trkaćoj stazi, tako i izvan nje.

CBN2A1F.BA0643 TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Special Edition 44 mm Calibre Heuer 02 Automatic
TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Special Edition 44 mm Calibre Heuer 02 Automatic

Kao osnova razvitku novog modela poslužila je Carrera Sport Chronograph. Prepoznatljivoj keramičkoj luneti s tahimetarskom skalom nadodan je natpis Porsche izveden crvenim slovima. Ista je boja prisutna i na detaljima kronografskih podbrojčanika te na vrhu centralne kazaljke sekundi kronografa. Izostali su klasični indeksi sati te su ih zamijenile minute uz iznimku pozicije na 6 sati gdje su male sekunde i datum te pozicije na 3 i 9 sati gdje su podbrojčanici kronografa.

CBN2A1F.FC6492 4 HD FOCUS min

Brojčanik je posebna priča. Uzorak mu je zrnat, tamno sivi te je zamišljen kao simbol staze, tj. asfalta na njoj. Odličan detalj kojim se naglašava posvećenost brendova moto sportu. Straga kroz ukrašeno safirno staklo vidimo izmijenjeni uteg koji je u formi upravljača iz Porschea s potpisima “Porsche” i “TAG Heuer”.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph Calibre Heuer 02
TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph ima ugrađen kućni mehanizam, Calibre Heuer 02

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph dolazi u dvije izvedbe: na mekanom kožnom remenu s istaknutim dvostrukim prošivom koji podsjeća na detalje interijera Porschea te na čeličnoj sportskoj narukvici s tri linka u nizu i kombinaciji brušenih i poliranih dijelova. Mehanizam im je identičan, kućni Calibre Heuer 02 s impresivnih 80 sati rezerve snage.

Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph
Tag Heuer Carrera Porsche Chronograph: CBN2A1F.BA0643 narukvica od nehrđajućeg čelika, CBN2A1F.FC6492 crni kožni remen

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph se isporučuje u posebnom pakiranju. Crna kutija na sebi ima logotipe TAG Heuer i Porsche u bijeloj boji, a unutra je crna putna torbica s nepogrešivo Porscheovom crvenom unutrašnjošću. Ovo je prvi sat u nizu, a na tržište stiže sljedeći mjesec. Cijena modela s kožnim remenom iznosi 5.550 eura, a model na čeličnoj narukvici stoji 5.700 eura. Ovo nisu limitirane edicije pa sama akvizicije ne bi trebala biti problem.

tag porsche carrera watch side view

TAG HEUER CARRERA PORSCHE CHRONOGRAPH SPECIAL EDITION 44 MM CALIBRE HEUER 02 AUTOMATIC

Reference: CBN2A1F.FC6492 crni kožni remen, CBN2A1F.BA0643 narukvica od nehrđajućeg čelika
Kućište: promjer 44 mm – nehrđajući čelik – brušen i poliran – fiksna keramička luneta s tahimetarskom skalom i Porsche potpisom – poklopac kućišta na uvrtanje i sa safirnim staklom – kupolasti safirni kristal iznad brojčanika s dvostrukim AR premazom – vodonepropusnost 100 m
Brojčanik: sivi – zrnat – uzorak asfalta – podbrojčanici na 3-6-9-sati – 30-minutni brojač na 3 sata – male sekunde na 6 sati – 12-satni brojač na 9 sati – datum na 6 sati – indeksi presvučeni bijelim Super-LumiNova premazom
Mehanizam: Calibre Heuer 02 – kućni – automatski kronograf – promjer 31 mm – 33 rubina – 28.800 vibracija/sat – 80 sati rezerve snage – sati, minute, sekunde, kronograf, datum – rotor u formi Porsche upravljača
Narukvica/remen: nehrđajući čelik – preklopna kopča/crna koža – preklopna kopča – dvostruki prošiv
Cijena: 5.550 EUR kožni remen – 5.700 EUR čelična narukvica