Seaman Chrono – robusni fashion kronograf za svaki dan

Tekst: Promo
Fotografije: Swiss Military Hanowa

Iz radionice u švicarskom Möhlinu stižu i dva robusna modna kronografa s oznakom slavnog švicarskog križa koji u ovom slučaju garantira i visoku švicarsku kvarcnu preciznost

Švicarska Hanowa tvrtka je koja na urarskoj fashion sceni promovira robusnu estetiku još od 1963. godine, a to je dodatno potencirala 1990. osnivanjem branda Swiss Military Hanowa, kad je taj stil postao i njezinim svojevrsnim zaštitni znak. Naime, Hanowa se otad posve koncentrirala na izradu robusnih sportskih satova koji se odlikuju švicarskom kvalitetom i umjerenim cijenama, a “Swiss Military” dodatkom u imenu sugerira i da njezine ure posjeduju kvalitete kojima se diče i švicarske oružane snage, odnosno da su vrlo izdržljive i visoko precizne.

Nova potvda tih principa je i recentni kronografski model Swiss Military Hanowa Seaman Chrono. Pod referentnim brojem 06-4329.04.007 taj sat nudi atraktivno debelo kućište od nehrđajućeg čelika sa 45-milimetarskim promjerom. Čelične su i luneta te kopča ugodnog silikonskog remena obojenog u crno, boju koja prevladava i brojčanikom na kojem su se uz tahometarsku skalu skrasila i tri podbrojčanika (60-sekundni, 30-minutni i 10-satni)) te datum na poziciji četiri sata. Staklo je mineralno sa safirnim premazom, a mehanizam pouzdani švicarski kvarcni kalibar 5040.D pristigao iz Rondinih proizvodnih hala.

Swiss Military Hanowa Seaman Chrono 06-4329.04.007

Swiss Military Hanowa Seaman Chrono na naše je tržište osim u crnoj varijanti već stigao i u plavoj, s referentnim brojem 06-4329.04.003. Taj sat u svim je dimenzijama i tehničkim detaljima identičan svom crnom bratu, odnosno razlikuje se od njega samo plavom bojom remena i brojčanika. Oba su sata pritom i podjednako vodootporna, do dubine od 50 metara, a kao i ostali Swiss Military Hanowa satovi imaju dvogodišnju garanciju, žig Swiss Made te oznaku koja potvrđuje da su službeno licencirani proizvod Švicarske Konfederacije.

Swiss Military Hanowa Seaman Chrono 06-4329.04.003

Obje izvedbe novog Hanowa kronografa pritom imaju i istu cijenu – stoje 2.799 kuna, a može ih se razgledati i kupiti u dućanima Watch Centra i u njihovoj online trgovini satovi.com, na linkovima Seaman Chrono Black Dial i Seaman Chrono Blue Dial.