Sedmi svjetski rekord Bulgarija

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Bvlgari

Bvlgari predstavlja Octo Finissimo Perpetual Calendar, najtanji na svijetu. Ovaj novi model dostupan je u dvije izvedbe: titan s potpisom svjetskog rekorda i platinasta verzija

Od svog predstavljanja 2014. Octo Finissimo kolekcija pomiče granice visokog urarstva, a ovu je godinu obilježio model Perpetual Calendar kojim je postavljen sedmi svjetski record. Nakon istraživanja ultra-minijaturizacije u segmentu automatskih mehanizama kao i minutnog repetitora, kronografa i tourbillona, Bvlgari predstavlja Octo Finissimo Perpetual Calendar, najtanji na svijetu. Ovaj novi model dostupan je u dvije izvedbe: titan s potpisom svjetskog rekorda i platinasta verzija.

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 34
BVLGARI Octo Finissimo Perpetual Calendar

U Bvlgari manufakturi estetiku ne odvajaju od funkcionalnosti pri. reinterpretacijama sofisticiranih horoloških komplikacija. Rezultat je 408 komponenata stopljenih u izuzetno ograničenom prostoru koji pruža vitko kućište od 5,80 mm. Razvoj kalibra visine 2,75 mm zahtijevao je od inženjera iz Manufakture u Le Sentieru da osmisle nova rješenja, poput upotrebe mikro rotora i optimalne upotrebe prostora između komponenata bez smanjenja njihovih dimenzija.

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 20

Svjedočeći o pravom geniju u području minijaturizacije, ovaj razvoj pokreće kazaljke na satima i minutama, kao i sve trajne funkcije kalendara: datum retrogradnog prikaza, dan, mjesec i prijestupne godine retrogradnog prikaza. Prilagođavaju se pomoću tri korektora: jedan za datum na 2 sata, drugi za mjesec na 4 sata i treći za dan između 8 i 9 sati.

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 2

 

Vječni kalendar simbolizira odnos čovječanstva s vremenom, fluidni koncept koji daje ritam postojanju i svim ljudskim aktivnostima i koji nikada nije bio u potpunosti ukroćen. Octo Finissimo Perpetual Calendari nude nadarenu reinterpretaciju spajanjem izvrsnosti urarskog rada i talijanske estetske osjetljivosti.

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 30

Dostupne su dvije verzije, u titanu ili platini. Njihov će vlasnik moći očitavati vrijeme bez brige da će morati prilagoditi indikacije prije veljače 2100., prijestupne godine koja će zahtijevati prilagodbu funkcija od strane dalekih potomaka.

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 28 scaled 1

2014 – 2021: Sedam svjetskih rekorda za Octo Finissimo

2014 OCTO FINISSIMO TOURBILLON MANUAL
2016 OCTO FINISSIMO MINUTE REPEATER
2017 OCTO FINISSIMO AUTOMATIC
2018 OCTO FINISSIMO TOURBILLON AUTOMATIC
2019 OCTO FINISSIMO CHRONOGRAPH GMT AUTOMATIC
2020 OCTO FINISSIMO TOURBILLON CHRONOGRAPH SKELETON AUTOMATIC
2021 OCTO FINISSIMO PERPETUAL CALENDAR

Bulgari Octo Finissimo Perpetual Calendar Watch–Ultra Thin World Record Dress Watch 2021 6