Seiko 5 Sports One Piece Limited Edition – Crtani junaci dobili satove

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Seiko

Urari iz Seika surađivali su s izdavačima popularnog japanskog strip serijala “One Piece”. Ovo je rezultat njihovog zajedničkog rada

Likovi iz stripa: Luffy, Zoro, Sanji, Sabo i Law, bili su glavna inspiracija za dizajn satova koji vjerno prenose koncept stripa i u urarstvo unose dizajn uličnog stila. Svaki sat dolazi pakiran u posebnu kutiju s oznakama svakog od pet znakova korištenih u ovom serijalu. Kartica za preuzimanje omogućuje vam da dobijete i originalnu ilustraciju, a oznaka ekskluzivnosti vidljiva je i na svakom satu. Naime, svaki model pojedine serije ima ugraviran svoj broj, od 0001/5000 do 5000/5000.

Luffy (SRPH65)

Sat je inspiriran glavnim likom Luffyjem, koji mašta o tome da postane kralj gusara.

Luffy

Brojčanik je dizajniran s uzorkom koji podsjeća na paru koju Luffy ispušta kad dobiva svoje supermoći. Oznake na okviru postupno se povećavaju u smjeru kazaljke na satu i izražavaju Luffyjevu snagu koja raste s vremenom. Oznaka pored indeksa na 12 sati sugerira slovo “D”. Kruna je označena motivom ožiljka ispod Luffyjeva lijevog oka. Na stražnjoj strani kućišta nalaze se slamnati šešir koji je Luffyju ostavio crvenokosi Shanks, Luffyjeve riječi “Ja ću biti… kralj gusara!” i serijski broj sata.

Zoro (SRPH67)

Sat je inspiriran Luffyjevim vjernim prijateljem Zoroom koji se koristi s tri katane.

Zoro

Brojčanik je ukrašen slikom katane koja se proteže i duž narukvice. Crno kućište predstavlja moć Hakija u maču, a tri oznake na bezelu označavaju tri Zoroove katane. Kruna je označena motivom koji ukazuje na njegovo majstorstvo baratanja hladnim oružjem. Na stražnjoj strani kućišta nalaze se grafika inspirirana mačem Wado Ichimonji koji je Zoro naslijedio od svog bliskog prijatelja Kuine, Zoroov zavjet: “Ja ću biti najveći mačevalac na svijetu!” i serijski broj sata.

Sanji (SRPH69)

Sat je inspiriran Sanjijem, koji mašta kako će jednom pronaći “All Blue”.

Sanji

Dizajn brojčanika uključuje otiske stopala koji dočaravaju Sanjija, čiji je moto “kuharu su ruke njegov život”, i snagu njegovih udaraca nogom. Kruna je označena motivom Sanjijeve obrve. Na stražnjoj strani kućišta nalaze se znak pirata kuhara i Sanjijeve riječi “I’m going to find the ALL BLUE” i serijski broj sata.

Sabo (SRPH71)

Sat je inspiriran Saboom, Luffyjevim i Aceovim bratom po oružju, koji u mladosti služio kao načelnik stožera Revolucionarne armije.

Sabo

Brojčanik je ukrašen blještavim uzorkom koji podsjeća na plamen koji nastaje kada Ace oslobodi svoju “plamenu šaku”, njegov prepoznatljiv potez koji je naslijedio od Saboa. Položaj okvira u 2 sata posebno je označen kako bi naglasio ga je Sabo broj 2 Revolucionarne armije. Na kruni je oznaka koja predstavlja “plameno voće” koje je Sabo naslijedio od Acea. Na poleđini kućišta otisnute su grafika šešira koji je Ace uvijek nosio, Saboove riječi: “Na nama je… …da nastavimo živjeti po njegovoj volji!!!” te serijski broj sata.

Law (SRPH63)

Inspiriran Lawom, stripovskog junaka koji ima sposobnost manipuliranja konfiguracijom bilo čega zahvaljujući “Op-Op voću”.

Law

Brojčanik podsjeća na uzorak koji se nalazi na Lawovom šeširu. Pored indeksa na poziciji 6 sati dizajnirana je oznaka koja upućuje na “D”. Kruna je označena uzorkom na koricama Lawovog omiljenog mača. Na stražnjoj strani kućišta nalaze se oznaka Corazon, Lawove riječi: “Ispunjavam nečiju davnu želju!!” te serijski broj sata.

Seiko 5 Sports One Piece Limited Edition

Mehanizam:  kalibar 4R36; Vibracije: 21.600 vibracija na sat (6 otkucaja u sekundi); Rezerva snage: 41 sat; Broj dragulja: 24

Specifikacije: Kućište od nehrđajućeg čelika s crnim tvrdim premazom (SRPH65/67/69); Kućište od nehrđajućeg čelika (SRPH63/71); Silikonski remen; Hardlex kristal; Prozirna stražnja strana kućišta s vijkom; Promjer: 42,5 mm; Debljina: 13,5 mm; Vodootpornost: 10 bara; Magnetski otpor: 4.800 A/m

Ograničeno izdanje: svaki model u 5000 primjeraka