Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Seiko

Seiko nas kolekcijom Street Fighter V vraća u djetinjstvo i dane kada smo provodili sate uz igraču konzolu i runde nevjerojatnih borbi. Predstavljamo šest originalnih modela u ediciji od 9.999 komada

Street Fighter, uobičajeno skraćeno kao SF ili ス ト, borbena je franšiza za videoigre koju je razvio i objavio Capcom. Prva igra u seriji objavljena je 1987., nakon čega je slijedilo još pet glavnih serija igara, razni spin-off i crossover i brojna pojavljivanja u raznim drugim medijima. Svaka od šest kreacija nadahnuta je središnjim likovima igre: Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Zangief i Blanka.

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches Hadouken

RYU – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF19

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 1

Dizajn sata je inspiriran klasičnom Judo uniformom “do-gi”, a tragovi slični ogrebotinama na luneti odražavaju naporne treninge potrebne za Ryu da postane “pravi borac”. Na 9 sati pozicionirana je pojednostavljena verzija „Furinkazan“ kanji zavjeta na njegovim rukavicama, koje ga opisuju „brz kao vjetar, nježan poput šume, žestok poput vatre i nepokolebljiv kao planina“. Ova četiri znaka također su ispisana na stražnjoj strani remena dok je naredba kontrolera za njegov poseban potez “Hadoken” diskretno ispisana na poleđini kućišta.

KEN – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF20

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 2

Kenov kostim i plava kosa uhvaćeni su u crveno-žutu shemu sata, a njegov dizajn kostima također se odražava i na brojčaniku. Na naličju remena nalazi se logo njegove tvrtke, Masters Foundation, koji pokazuje drugu stranu njegovog identiteta. Komanda za jedan od najpoznatijih poteza igre, “Shoryuken” ispisana je na poleđini sata.

CHUN-LI – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF17

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 3

Kombinacija plave i zlatne oživljava Chun-Linu kinesku haljinu. Uzorak s haljine implementiran je na 12 sati dok su bodlje s narukvice preslikane na indekse koji označavaju 6 i 9 sati. Prekrasan uzorak zmaja na njezinom struku ispisan je na naličju remena, a na poleđini kućišta ispisana je njen poseban potez “Spinning Bird Kick”.

GUILE – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF21

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 4

Guileova uniforma zapovjednika Američkog ratnog zrakoplovstva inspirirala je maskiran uzorak brojčanika s amblemom na 6 sati. Na 9 sati je “pseća oznaka” njegovog najboljeg prijatelja Charlieja Nasha zbog kojeg je veseo i oštar tijekom borbi. Na poleđini kućišta ispisana je naredba za Guileov poseban potez, “Sonic bum”.

ZANGIEF – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF24

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 6

Dizajn brojčanika odražava snagu Zangiefova mišićavog tijela. Kružni prešani uzorak podsjeća na njegov poseban potez “Cyclone Lariat”. Velike, podebljane arapske brojke i indeksi, kao i prikaz kalendara s povećalom dodatno naglašavaju njegovu snagu. Najlonski remen savršeno prikazuje Zangiefove trake za zglobove. Naredbu njegovog poteza “Screw Pile Driver” ispisana je na poleđini kućišta.

BLANKA – Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition ref. SRPF23

Seiko 5 Sports Street Fighter Watches 5

Uzorak električnog pražnjenja na luneti obuhvaća jedan od Blankinih posebnih poteza, “ Electric Thunder”. Rotirajući dizajn brojčanika predstavlja Blankin kotrljajući napad, a indeksi su odraz oštrih i snažnih zubiju. Slika nježne lutke “Blanka Chan” ispisana je na stražnjoj strani remena, a za poleđinu kućišta rezerviran je natpis posebnog poteza “Electric Thunder”.

Seiko 5 Sports Street Fighter V Limited Edition kolekcija će biti dostupna širom svijeta u rujnu kao ograničena edicija od po 9.999 komada. Mehanizam je znani kalibar 4R36 s 24 rubina i 41 sati rezerve snage. Vodonepropusnost iznosi 100 m, a mehanizmi su vidljivi kroz staklo straga. Promjer kućišta iznosi umjerenih 42.5 mm. Cijena u Europi će iznositi 450 EUR za pojedini model. Detaljnije o Seiko modelima potražite na Montre stranicama.