Seiko Presage Sharp Edged GMT Automatic

Tekst: Zoran Supina
Fotografije: Seiko

Kolekcija Presage proširila se novom dizajnerskom serijom koja demonstrira tradicionalne Seikove vještine izrade satova u kombinaciji s japanskim umijećem po kojem je kolekcija poznata

Seiko Presage Sharp Edged kolekcija prihvatila je jednostavnost i profinjenost tradicionalne japanske estetike u nježno teksturiranom brojčaniku i moderno ga okružila oštrom i uglatom konstrukcijom kućišta. Novitet su četiri kreacije koje nude praktičnost GMT funkcije.

Seiko Presage Sharp Edged SPB221 a min
Seiko Presage Sharp Edged GMT ref. SPB221

Profil je oštar. Linije su jake. Površine su uglate. Narukvica je redizajnirana kako bi se stvorio višedimenzionalan oštar osjećaj koji se uklapa u dinamičnost kućišta, a lugovi završavaju kutnim rezom kako bi naglasili modernost dizajna. Forma indeksa omogućava igru svjetlosti na brojčaniku jer imaju dva različita završna sloja, teksturirani na vrhu i polirani na bočnim stranama. Čak i GMT kazaljku krasi oštar i snažan dizajn u skladu s formom kućišta. Sva četiri sata imaju super tvrdu presvlaku preko kućišta i narukvica kako bi ih se zaštitilo od ogrebotina i obdarilo dugotrajnim sjajem.

Seiko Presage Sharp Edged SPB225 a min
Seiko Presage Sharp Edged GMT ref. SPB225

Nove izvedbe krase brojčanici s nježnim uzorkom Asanoha ili lista konoplje koji se koristi u japanskim tkaninama i drugdje još od razdoblja Heian prije više od tisuću godina. Brojčanikov oštrokutni geometrijski uzorak i bogata tekstura predstavljaju aspekt koji se stalno mijenja dok se svjetlost po njima igra pod različitim kutovima. Svaki je brojčanik u drugoj tradicionalnoj japanskoj boji; Aitetsu, indigo željezna, Tokiwa, boja zelene crnogorice, Sumi-iro, ton crne japanske tinte i Hihada-iro, crvenkasto-smeđa boja koja je prvi put izvedena iz kore japanskog stabla čempresa.

Seiko Presage Sharp Edged SPB217 a min
Seiko Presage Sharp Edged GMT ref. SPB217

Caliber 6R64. Savršen za međunarodnog putnika.

Sva četiri sata pogoni GMT Caliber 6R64 koji odradi osam otkucaja u sekundi. GMT kazaljka je kod svakog modela druge boje kako bi bila što vidljivija na svakom brojčaniku te poput ostalih kazaljki i indeksa ima bogat sloj Lumibritea poradi dobre vidljivosti. GMT kazaljka može se koristiti i kao dvostruki indikator vremena, a podešavanje sati izvedivo je bez zaustavljanja kazaljki sekundi i minuta. Unutarnji prsten na rubu brojčanika izveden je dvobojno kako bi se na prvi pogled odvojilo sate dana i noći. Prozor datuma smješten je na šest sati, a pokazatelj rezerve snage na devet sati.

Seiko Presage Sharp Edged SPB219 a min
Seiko Presage Sharp Edged GMT ref. SPB219

Staklo je safirni kristal s obje strane pa je tako otkrivena i sva ljepota mehanizma. Sva četiri sata biti će dostupna u Seiko buticima i kod ovlaštenih partnera diljem svijeta od svibnja 2021.

Seiko Presage Sharp Edged SPB221 b min

Seiko Presage Sharp Edged Series GMT

Reference: SPB217, SPB219, SPB221, SPB225
Mehanizam: Caliber 6R64
Vibracije: 28,800 vibracija na sat (8 otkucaja u sekundi)
Rezerva snage: 45 sati
Broj rubina: 29
GMT funkcija / nezavisno podešavanje kazaljke sati

Kućište i narukvica od nehrđajućeg čelika sa super tvrdom presvlakom
Safirni kristal s anti reflektirajućim premazom
Vidljv mehanizam straga
Promjer: 42.2 mm, debljina: 13.7 mm
Vodonepropusnost: 10 bar
Magnetska otpornost: 4,800 A/m
Narukvica od nehrđajućeg čelika s trostrukom preklopnom kopčom i potisnikom za otpuštanje                          Preporučena maloprodajna cijena: €1,450

Kategorije: Brandovi, Noviteti, Seiko
Oznake: ,