Seiko Prospex Samurai “Shu-iro” Limited Edition

Limitirani model Prospex Samurai Shu-iro može se pohvaliti s posebnim bojama koje dočaravaju malo poznatu skupinu samuraja, ratnika koji služe moru

Tekst: Goran Grba Fotografije: Seiko

Jedan od najizrazitijih dizajna Seiko Prospex ronilačkih satova pripada seriji koju obožavatelji znaju kao “Samurai”. Jedinstveni dizajn iznimno je uspješan od samog početka, a sada se limitirani model Prospex Shu-iro može pohvaliti s posebnim bojama koje dočaravaju malo poznatu skupinu samuraja, ratnika koji služe moru.

Seiko Prospex Samurai  “Shu-iro” Limited Edition
Seiko Prospex Samurai “Shu-iro” Limited Edition

Povijest modela Seiko Samurai započela je 2004. godine, kada je predstavljeno prvo izdanje, promjera kućišta 42 mm, u verzijama od nehrđajućeg čelika i titana. U to vrijeme, kolekcija je bila namijenjena samo za japansko tržište. Unatoč brzom uspjehu, ova serija se proizvodila samo nekoliko godina, a onda se tek 2017. ponovno pojavio prepoznatljiv oblik Samuraia. Na sreću, dizajn se nije nimalo promijenio, no veličina se malo povećala kako bi zadovoljila današnje potrebe korisnika, a kućište u obliku japanskog mača ponovno osvojilo svijet satova.

imgonline com ua twotoone 6KYu9bRrLnS8y8BA
Prva generacija Samurai kolekcije, Titanium Samurai SBDA001, SBDA005, SBDA003

Ovo ograničeno izdanje prikazuje moć japanskih pomorskih snaga zvanih “Suigun”, tradicionalnih oružanih snaga na vodi. U japanskoj otočnoj državi, Suiguni koji su živjeli u obalnim područjima bili su aktivni kao vojnici na vodi od davnina. Imali su važnu ulogu u pomorskoj sigurnosti, trgovini i distribuciji te pomorskom prijevozu usmjeravajući nadolazeće brodove između obalnih stijena.

SRPH61K
Limitirani model SRPH61K1 iz kolekcije Seiko Prospex, poznat kao „King Samurai“ sada je dobio svoju prepoznatljivu boju, sa “Shu-iro” nijansom grimizno crvene

Upečatljiva crvena boja brojčanika sugerira znanje i hrabrost stečenu na ratištima te ujedno ohrabruje cijelu vojsku, zbog čega je Suigun oklop izrađen u ovoj boji. Zlatne kazaljke i indeksi djeluju moćno i elegantno, baš poput samuraja na čelu svoje vojske. Dizajn ovog ograničenog izdanja nazvan je od strane obožavatelja “King Samurai” jer za razliku od „Samurai“ modela, ima safirno staklo i keramički rotirajući bezel. Gornja površina kućišta i „lugovi“ sastavljeni su od oštrih površina, kao da su odrezane japanskim mačem, a snažno kućište s izbočenim dijelovima dočarava samurajev oklop. Mrežasti uzorak s bočne strane rotirajućeg bezela podsjeća na dijamantne uzorke drške japanskog mača.

KingSamurai box 1

U ovom modelu, kao i u svim „Samurai“ modelima, smješten je dobro poznati i dokazani kalibar 4R35, koji je automatski mehanizam prikazom datuma. Otpornost na vodu do 200m (20bar) dostojna je Prospex kolekciji ronilačkih satova, prema ronilačkim standardima u skladu s ISO certifikatom.
Seiko Prospex „Shu-iro“ Limited Edition SRPH61K1 izrađen je u samo 3.500 primjeraka, a bit će dostupan od siječnja 2022. godine, isključivo za europsko tržište. Sat dolazi u posebnom pakiranju s dodatnim silikonskim remenom.

KingSamurai ima 1 2021

Facebook

Društvene mreže