SIHH 2019. PRVI POGLED: Greubel Forsey Art Piece Edition Historique

Tekst: Igor Sertić, Josip Horvat
Fotografije: Greubel Forsey

Vrući novitet majstorske manufakture Greubel Forsey pravo je remek-djelo koje u inovativnom kućištu širokom 44 i debelom 15,95 mm skriva veći dio sata, a posve otkriva u kući razvijeni dvostruki tourbillon

U prvom brzopoteznom pogledu na najnovije satove pokazane na ovogodišnjem salonu SIHH gostuje umjetničko i arhitektonsko remek-djelo manufakture Greubel Forsey. Sa svojom iznimno origanalnom trodimenzionalnom konstrukcijom koja nudi široko otvoreni pogled na u kući razvijeni dvostruki tourbillon i strogo zatvorenim ostatkom lica sata, novi model Art Piece Edition Historique okrunio je avangardni estetski pristup koji stoji i iza svih dosadašnjih kreacija nastalih u seriji Art Piece.

Greubel Forsey Art Piece Edition Historique

Kombinirajući tehniku, ekskluzivnost i najbolju umješnost, to ograničeno izdanje od 33 primjerka (od kojih prvih 11 ima kućište od platine, dok će ostala stizati u različitim materijalima) nova je potvrda velemajstorstva manufakture Greubel Forsey. Promjer kućišta je 44 mm, a visina 15,95, remen je od krokodilske kože, a sat pokreće posve novi kućni kalibar sa 72 sata kronometarske rezerve snage.