SIHH 2019. PRVI POGLED: Officine Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition

Tekst: Igor Sertić
Fotografije: Officine Panerai

Profesionalac za 15 sretnika: Volite li ronilačke satove, a pri tome i ronite ovo će biti (a vjerojatno i ostati) vaš sat snova. Limitirana edicija od svega 15 primjeraka svakom će kupcu ujedno biti i ulaznica za ekskluzivnu egzotičnu ronilačku avanturu s Guillaumeom Néryjem

Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition već imenom sugerira da je riječ o profesionalnom ronilačkom satu. Vodootporan je do 300 metara dubine te opremljen rotirajućom crnom keramičkom lunetom za pouzdano mjerenje vremena urona. Bit će izrađen u svega 15 primjeraka, a upravo će tih 15 sretnih kupaca uz sat dobiti i ekskluzivnu priliku za druženje s profesionalnim roniocem  Guillaumeom Néryjem, odnosno provesti s njim vrijeme roneći u moru oko egzotičnog otoka Moorea u Francuskoj Polineziji, mjestu gdje je Néry lani na dah zaronio do čak 126 metara dubine.

Officine Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition

Officine Panerai Submersible Chrono Guillaume Néry Edition

Kućište je promjera 47 milimetara, a izrađeno je od titanija te presvučeno DLC-om (Diamond-Like-Carbon), što ga čini iznimno otpornim na udarce i grebanje. Sat ima i kronografsku flyback funkciju, a pokreče ga kućni mehanizam P.9100 s rezervom snage od 72 sata. Vidljivost je zajamčena naglašenim luminiranim dijelovima brojčanika, a remen je gumeni.