Sinn U1 DS Poput njemačke podmornice

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Sinn

Sinn je krenuo s obilježavanjem 60. rođendana. Prvi je uradak pred vama, ronilački U1 DS u ograničenoj ediciji od 500 primjeraka

Njemačka urarska tvrtka Sinn ove godine obilježava šest desetljeća postojanja. U to ime tvrtka namjerava predstaviti niz jedinstvenih noviteta. Za početak, Sinn se vraća otpornoj i funkcionalnoj ronilačkoj liniji U1 s jedinstvenim brojčanikom ugrađenim u njemački čelik. Novo limitirano izdanje Sinn U1 DS kombinira tradicionalni dizajn s modernim, agresivnim linijama koje naglašavaju robusnost sata.

Sinn U1 DS Grinding Dial Limited Edition 5

Kućište od 44 mm, izrađeno od čelika od kakvog se inače rade podmornice, podsjeća na klasične modele Sinna. Krunica postavljena na 4 sata daje do znanja da je riječ o ozbiljnom ronilačkom satu, a veliko kućište i rebrasti okvir olakšavaju rukovanje pod vodom.

sinn u1 ds 2

Preglednost jamči kontrast tamne podloge i bijelih kazaljki i oznaka na brojčaniku. Kućna TEGIMENT tehnologija ionako čvrst materijal čini još otpornijim na ogrebotine, ali i na koroziju i magnetske sile, po čemu je njemačka legura čelika za podmornice nadaleko poznata. S takvim satom može se zaroniti jako duboko jer je vodootporan do ogromnih 1000 metara.

Sinn U1 DS Grinding Dial Limited Edition 4