Solarno punjenje za quatix 6X marine GPS pametni sat za nautičare

Tekst: Martina Hećimović
Fotografije: Garmin

Garmin Quatix 6X Solar koristi sunčevu energiju za produženo trajanje baterije na kopnu i moru

Quatix 6X Solar najnoviji je dodatak nautičkoj GPS seriji pametnih satova. Sadrži prozirni solarni zaslon za punjenje koji koristi sunčevu energiju za produljenje trajanja baterije. Kao prvi Garmin nautički GPS pametni sat sa solarnim punjenjem, quatix 6X Solar objedinjuje sve najbolje karakteristike Garmin fēnix 6X Pro Solara sa specijaliziranim funkcijama za plovidbu, ribolov, krstarenje i jedrenje kako bi korisnici mogli više vremena uživati na vodi. S ugrađenim profilima aktivnosti i mjernim podacima o vožnji kajakom, kanuom, skijanju i golfu, a to je tek manji dio, quatix 6X Solar spreman je za skoro svaki sport i avanturu.

quatix6X Solar HR 1006.28
Quatix 6X Solar uključuje narukvicu od titana i plavi silikonski QuickFit remen, a sada je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.990,00 kn

Napravljen da izdrži sve vremenske uvjete, quatix 6X Solar ima veliki 1,4-inčni zaslon koji se može čitati na suncu. Dizajniran je s prozirnom lećom koja sunčevu energiju koristi za produljenje trajanja baterije. Korisnici mogu u stvarnom vremenu provjeriti na ručnom zglobu koliko je sat izložen sunčevoj energiji. Trajanje baterije na quatix 6X Solar je do 21 dan u načinu rada pametnog sata i do 24 dana uz solarno punjenje. Zahvaljujući novom prilagodljivom Power Manageru, korisnici mogu vidjeti i kontrolirati kako različite postavke i senzori utječu na trajanje baterije, pa čak i prilagoditi svoje načine štednje baterije kako bi produžili vijek trajanja baterije dok su u pokretu.

Quatix 6X Solar
Quatix 6X Solar sadrži i senzor otkucaja srca na zglobu, podvodni ritam pulsa za plivanje i zasićenost krvi kisikom Pulse Ox za podršku naprednog praćenja spavanja

Dizajniran za život na vodi, quatix 6X Solar može se koristiti na dubini do 100 metara i nudi sveobuhvatnu mogućnost povezivanja s kompatibilnim Garmin ploterima i ostalom nautičkom elektronikom za kontrolu autopilota, prijenos podataka, SailAssist pomoć u regatama, kontrolu zabave Fusion-Link i još mnogo toga. Zahvaljujući svojoj skupini nautičkih alata, quatix 6X Solar djeluje kao nosivi instrument koji, kada je uparen s ugrađenom Garmin elektronikom, može prenositi NMEA 2000 podatke o brodu kako bi korisnicima omogućio pristup važnim podacima poput brzine, dubine, temperature, kretanje vjetra i više – izravno s njihovog zapešća, bez obzira gdje se nalaze na brodu. Kao i drugi quatix 6 modeli, kada su upareni s ugrađenim autopilotom, također se mogu koristiti za upravljanje autopilotom za promjenu smjera, uključivanje upravljačkog obrasca i mogu slijediti GPS rutu.

Quatix 6X Solar 2
Quatix 6X Solar može se koristiti kao namjenski ili sigurnosni navigacijski alat s obzirom na to da nudi mogućnost izbora obalne karte BlueChart g3 s integriranim Navionics podacima

Sa svakodnevnim praćenjem aktivnosti i mnoštvom funkcija povezivosti, quatix 6X Solar predstavlja moderni pametan sat koji se može stalno nositi. Korisnici mogu ostati povezani primajući upozorenja na zapešću o dolaznim pozivima, porukama, e-mailovima i još mnogo toga uz uključenu funkciju pametnih obavijesti. Zahvaljujući beskontaktnom rješenju za plaćanje Garmin Pay, lako je kupovati u pokretu, a nije potrebno ništa osim sata. Quatix 6X Solar također sadrži glazbenu pohranu na uređaju do 2.000 pjesama, tako da korisnici mogu sinkronizirati popise pjesama s nekoliko najpopularnijih glazbenih servisa na njihov sat i slušati glazbu bez upotrebe telefona.

Quatix 6X Solar 3
Quatix 6X Solar objedinjuje sve najbolje karakteristike Garmin fēnix 6X Pro Solara sa specijaliziranim funkcijama za plovidbu, ribolov, krstarenje i jedrenje

Quatix 6X Solar također sadrži senzor otkucaja srca na zglobu za cjelodnevno praćenje stresa, podvodni ritam pulsa za plivanje i zasićenost krvi kisikom Pulse Ox za podršku naprednog praćenja spavanja. Uz to, inovativna funkcija praćenja energije Body Battery omogućuje korisnicima da prate razinu energije u svom tijelu u bilo kojem trenutku, što može pomoći u planiranju vježbi, odmora i spavanja. Kompatibilni nautički proizvodi uključuju: GPSMAP 7×2 / 9×2 / 12×2 Plus, GPSMAP 10×2 / 12×2, GPSMAP 74/7600, GPSMAP 84/8600, GHC 20, GNX Wind i GNT 10.

Quatix 6X Solar uključuje narukvicu od titana i plavi silikonski QuickFit remen, a sada je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.990,00 kn. Detaljnije na Garmin stranicama.