Speedmaster Super Racing – MALI UREĐAJ ZA OGROMNU PROMJENU

Od rekordnih zarona do slijetanja na Mjesec, Omegina ostavština prepuna je velikih postignuća. Prvo od velikih ovogodišnjih postignuća zapravo je malo. Predstavljamo Speedmaster opremljen Spirat sustavom koji uključuje revolucionarnu spiralu

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: Omega

Zahvaljujući novom jedinstvenom mehanizmu, sada je moguća certificiranu preciznost od samo 0/+2 sekunde dnevno! Kako bi ispunila ove uske ciljeve, Omega je morala doslovno ponovno izumiti kotač: oslanjajući se i na tehničke resurse Swatch grupe i na preciznost, stabilnost i pouzdanost Omeginih kronometrijski superiornih kućnih mehanizama. Inovativno rješenje bila je potpuno nova opruga za ravnotežu Si14 koja urarima omogućuje djelovanje na krutost točke pričvršćenja opruge pomoću ekscentričnog mehanizma za podešavanje koji se nalazi na mostu za ravnotežu.

Speedmaster Super Racing 3

Ovaj novi pristup, temeljen na dizajnu visokoprecizne zglobne strukture s fleksibilnim ležajevima, izvrstan je primjer Omegine spremnosti da radi s novim idejama: napreduje prihvaćanjem izazova. Prvi sat koji je opremljen fino podešenim Spirate™ sustav je Speedmaster Super Racing od nehrđajućeg čelika. Vizualna počast Omeginom antimagnetskom remek-djelu iz 2013. koje nudi jasan pogled na novi mehanizam kroz stražnju stranu kućišta od safirnog kristala.

Speedmaster Super Racing 9

Oko brojčanika je prepoznatljiva minutna staza u trkaćem stilu i crna keramička luneta s poznatom ljestvicom tahimetra u novom žutom “grand feu” emajlu. Ova podebljana žuta nijansa, prikazana na Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS iz 2013., također se koristi na gradijentnoj kazaljci kronografa i prugastoj kazaljki sekundi na 9 sati. Snimač sata od 60 minuta/12 sati, točno nasuprot na 3 sata, također služi kao druga vremenska zona.

Speedmaster Super Racing g

Saćasti uzorak brojčanika upućuje na konceptualni sat izložen u Omega muzeju koji je preživio ekstremna magnetska polja od 160 000 Gaussa. Pokrećega Omegin najsuvremeniji koaksijalni kronometar 9920, savršen spoj mnogih prekretnica na putu do Spirate™ i certificiran na najvišoj razini u industriji od strane Švicarskog saveznog instituta za mjeriteljstvo (METAS). Kao i uvijek, dokaz ove certifikacije pruža prepoznatljiva crvena METAS kartica, koja u ovom slučaju uključuje potvrdu preciznosti od 0/+2 sekunde dnevno što je u velikoj mjeri omogućeno industrijalizacijom Spirate™ sustava.

Speedmaster Super Racing 1

Dijamantno polirani i ukošeni crni indeksi ispunjeni su novom i ekskluzivnom Super-LumiNovom koja emitira iznenađujući žuti sjaj. Ovaj kod boje proteže se na natpise Speedmaster i Super Racing na brojčaniku. Na 6 sati nalazi se moderan i redovit podsjetnik na 10. obljetnicu >15 000 GAUSS-a: “10” u fontu logotipa Speedmaster, koji se pojavljuje jednom mjesečno u prozoru s datumom sata

1 38

Novi Speedmaster Super Racing uključuje sportsku alternativu čeličnoj narukvici. NATO remen od recikliranog najlona s crnim i žutim prugama, koji upućuje na prepoznatljivi kod boje Seamaster Aqua Terra >15’000 GAUSS lansiranog prije točno 10 godina.

Speedmaster Super Racing 2

Omegin kolekcionarski predmet koji se ne može kupiti na ruci je Speedmaster kutija za sat sa saćastim uzorkom u crnoj boji sa žutim šavovima. Posebna prezentacijska kutija uključuje NATO remen od recikliranog najlona i alat za mijenjanje remena.

Speedmaster Super Racing 8

Facebook

Društvene mreže