Swatch Bioceramic – Kolekcija inspirirana NASA-om i svemirskim odijelima

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Swatch

Swatchu granica nije nebo nego su to snovi o osvajanju svemirskih prostranstava. Nova kolekcija nadahnjuje ljude da stvaraju vlastiti svemir i maksimalno iskoriste svoje vrijeme na Zemlji


Potaknuta strašću prema inovacijama, “Svemirska kolekcija” slavi NASA-u i otkriva sljedeće poglavlje Swatchove Bioceramic priče. Sat kojem su dvije trećine izrađene od keramike, a ona preostala od plastike iz bio-izvora, Bioceramic je istovremeno nježan na dodir i iznimno je elastičan, preuzimajući najbolje karakteristike oba svijeta. Tri od pet satova ove serije imaju elemente materijala iz bioloških izvora i izravno su inspirirani svemirskim odijelima koja su nosili NASA-ini astronauti.

sc01 21 nasa still pr shot 3xbigbold417168 en BG
Big Bold Jumpsuit, Big Bold Chrono Extravehicular i Big Bold Chrono Launch

Big Bold Chrono Extravehicular nadahnuće je pronašao u kultnim bijelim svemirskim odijelima koja štite od sunčevog zračenja, a prvi su ih put u svojoj misiji 1983. odjenuli NASA-ini astronauti Story Musgrave i Donald Peterson.

Bijeli Chrono sadrži biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. Odbrojavanje vremena nije postavljeno na uobičajenu oznaku punog sata, već deset sekundi prije i označeno je crvenom bojom kao znak posljednjeg odbrojavanja prije polijetanja. Kruna je postavljena na 3 sata između dva potiskivača, a crvena i plava boja na remenu i brojčaniku dominiraju na inače bijelom satu.

Square 3x3 1
Tri sata inspirirana bojama nASA-inih svemirskih odijela

Narančasta svemirska odijela, popularne bundeve, nadahnula su izgled modela Big Bold Chrono Launch. Svijetlo narančasta boja asocira na kombinezone u kojima su astronauti kretali u svoje svemirske misije.

Narančasti Chrono sadrži biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. I na ovom satu odbrojavanje vremena nije postavljeno na uobičajenu oznaku punog sata, već deset sekundi prije i označeno je crvenom bojom kao znak posljednjeg odbrojavanja do lansiranja. Kruna je postavljena na 3 sata između dva potiskivača, na narančastom remenu ističu se detalji u plavoj i bijeloj boji, a brojčanik sjaji u srebrnoj nijansi.

sc01 21 nasa still pr shot gent newgent417172 en BG

Big Bold Jumpsuit model podsjeća pak na plave kombinezone koje astronauti obično nose na konferencijama za novinare ili dok rade na svakodnevnim poslovima u NASA-inim kompleksima.
Plavi sat ima biokeramičko kućište promjera 47 mm i plastično staklo iz bio-izvora. Kruna je postavljena na 2 sata, a na plavoj podlozi ističu se crveni indeksi,bijele kazaljke i bijeli detalji na remenu.

Facebook Cover 4 Photos Collage 2
Take Me To The Moon ‘Gent’ s prozirnim kućištem i Space Race ‘New Gent’ sa srebrnim brojčanikom

Swatchovu Space kolekciju zaokružuju dva modela, Take Me To The Moon ‘Gent’ s prozirnim kućištem, a Space Race ‘New Gent’ sa zrcalnim efektom srebrnog brojčanika.

Kompletnu ponudu Swatch satova provjerite na stranicama Watch Centra, satovi.com.

Kategorije: Brandovi, Noviteti, Swatch
Oznake: ,