Tag heuer carrera u duhu John Player Special legende

U zadivljujućoj crnoj izvedbi kombiniranoj sa žutim zlatom, najnoviji TAG Heuer Carrera Chronograph crpi inspiraciju iz legendarne trkaće povijesti kako bi ojačao vezu kolekcije s moto sportom

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: TAG Heuer

TAG Heuer Carrera Chronograph će zauvijek biti poznat kao kronograf po izboru nekih od najvećih timova i vozača Formule 1. Bezvremenski dizajn rođen 1963. prepoznat je na mnogim povijesnim detaljima, no primjerci iz žutog zlata oduvijek su se izdvajali. Sa svojim sofisticiranim dubokim crnim brojčanikom, zlatno izdanje 2022. nastavlja se nadograđivati ​​na ovu bogatu liniju legendarnih trkaćih satova.

TAG Heuer Carrera Chronograph 42 Yellow Gold Black Dial JPS CBN2044 FC8113 1
TAG Heuer Carrera Chronograph ref. CBN2044 FC8113

TAG Heuer nastavlja koristiti jedinstvenu ostavštinu i predstavlja dosad neviđen dizajn brojčanika, crni sa pozlaćenim podbrojčanicima, obrnutu verziju slavne Heuer reference 1158 CHN. Poznavatelji bi također mogli prepoznati dvobojnu paletu legendarne John Player Special izvedbe koja se isticala u Formuli 1 1970-ih i 80-ih. TAG Heuer ambasador i svjetski prvak Ayrton Senna vozio je 98T Lotus i nosio prepoznatljiv dizajn na početku svoje briljantne karijere.

TAG Heuer Carrera Chronograph 42 Yellow Gold Black Dial JPS CBN2044 FC8113 3

Današnje posebno izdanje povezuje trajnu potporu i ljubav TAG Heuera prema motosportu s ranim postignućima jednog od ključnih ambasadora marke kako bi se pružila upečatljiva izvedba bezvremenskog kronografa. Klasično kućište od 42 mm izrađeno je od čvrstog 18K 3N žutog zlata sa zlatnim potisnicima i krunicom. Bogati crni brušeni brojčanik donosi sofisticiranost, dubinu i suptilnu igru ​​svjetla na zapešću.

TAG Heuer Carrera Chronograph 42 Yellow Gold Black Dial JPS CBN2044 FC8113 5

U kontrastu s duboko crnim brojčanikom su dva “azurna” i pozlaćena zlatna podbrojčanika kronografa na 3 i 9 sati. Na 6 sati diskretni pokazivač sekundi i prozor s datumom dovršavaju skladan tricompax raspored. Indeksi i kazaljke obloženi su 18K 3N žutim zlatom i polirani, čime se povećava čitljivost i elegancija brojčanika.

TAG Heuer Carrera Chronograph 42 Yellow Gold Black Dial JPS CBN2044 FC8113 8

Stražnja strana kućišta ima safirni kristal kroz koji je jasno vidljivi mehanizam i prilagođena crna oscilirajuća masa. TAG Heuer Carrera Chronograph pokreće Calibre Heuer 02, kućni kronografski mehanizam. Sa svojom okomitom spojkom i kotačićem u stupu pruža izvanrednu preciznost mjerenja vremena i performanse uz rezervu snage od 80 sati. Kućište je upareno s crnim remenom od aligatora sa zlatnom kopčom.

TAG Heuer Carrera Chronograph 42 Yellow Gold Black Dial JPS CBN2044 FC8113 6

Crno-zlatni dizajn pokazao se jednako atraktivnom kombinacijom danas kao što je bio 1970-ih. Izražava sva uzbuđenja, glamur i uzbuđenja utrka u prošlim desetljećima i vjerno nastavlja viziju Jacka Heuera. Sat je dostupan od sredine studenog, a cijena mu iznosi 19.400 eura.

Facebook

Društvene mreže