TAG HEUER FORMULA 1 MODELI INSPIRIRANI AYRTNOM SENNOM

Tag Heuer je predstavio dva prigodna sata – nove modele TAG Heuer Formule 1, Senna Special Edition 2020, koji odaju počast legendi automobilističkih utrka i njegovom trajnom utjecaju na sport

Tekst: Dora Kaloci Fotografije: Tag Heuer

Lansiranjem TAG Heuer Formule 1 Senna Special Edition 2020 u dvije izvedbe, kao automatski kronograf ili kvarcni kronograf, ova švicarska urarska kuća odaje počast svom veleposlaniku Ayrtonu Senni i naglašava njihovo partnerstvo, koje je bilo jedno od najznačajnijih savezništva u sportskome svijetu. Tijekom svoje karijere, dugogodišnji partner TAG Heuera redefinirao je utrkivanje srušivši nebrojene rekorde i unapređujući značenje svakog superlativa u sportu: najbržeg, najhrabrijeg, najvećeg.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 automatic chronograph 5 min
TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 Automatic Chronograph, ref. CAZ201B.FC6487

Obje izvedbe TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 imaju keramičku lunetu s ugraviranom tahometarskom skalom do istaknutih 400 km/h, što je pomak od redovitih 240 km/h prisutnih kod standardnih modela. Sennin brzinski rekord iznosio je 340 km/h.

Calibre 16 za automatski kronograf

Robusna 44 milimetarska TAG Heuer Formula 1 Calibre 16 Chronograph Senna Special Edition 2020 prepoznatljiva je po presijavanju antracitnog brojčanika i svjetlucavim crnim “azurage” podbrojčanicima minuta, sati i stalnih sekundi. Super-LumiNova premaz na indeksima i kazaljkama obloženima rodijem osigurava čitljivost na prvi pogled pri svim brzinama i u svim uvjetima osvjetljenja.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 automatic chronograph 4 min

Ovaj luksuzni, no istovremeno i sportski sat dolazi na crnom remenu od teleće kože s crnom podstavom i Senna žutim šavovima koji se podudaraju sa šarenim detaljima na brojčaniku, oko prozora datuma, okvira podbrojčanika i na gornjem potiskivačem i kruni. Dodatna posveta Senni je reljefni uzorak “S” na remenu, koji podsjeća na linkove inicijalno predstavljene na čeličnim narukvicama prvih edicija.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 automatic chronograph 2 min

Preklopna kopča na remenu ima mogućnost jednostavnog produženja remena pa se sat lako može nositi i preko trkaćeg kombinezona. Mehanizam uklopljen u kućište je automatski kronograf, Calibre 16, skriven pod poklopcem kućišta od nehrđajućeg čelika s istaknutim Senna logom.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 automatic chronograph 3

Kvarcna ulaznica u Senna kolekciju

Osnovni model u Senna kolekciji Formula 1 je kvarcni sat, također kronograf koji ima identične dizajnerske smjernice poput automatskog modela, no na njemu izdvajamo čeličnu narukvicu s dvostrukim S linkovima koja je uzor našla na legendarnim modelima Tag Heuera nastalih u suradnji s Aytonom Sennom.

TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 quartz chronograph 1
TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2020 Quartz Chronograph, ref. CAZ101AF.BA0637

Raspored podbrojčanika je drugačiji, 3-6-9 shema sa žutim porubima i logom Senna smještenim na 6 sati. I kod njega poleđinu krasi Senna gravura. Novim je modelima Tag Heuer nastavio s trajnim obilježavanjem velikog partnerstva.

Facebook

Društvene mreže