TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition

TAG Heuer nastavlja odavati počast svom ambasadoru, Ayrtonu Senni, cijenjenoj i obožavanoj legendi motornih utrka

Tekst: Josip Cerovac Fotografije: TAG Heuer

Iz TAG Heuera stiže novi model posvećen njihovom legendarnom ambasadoru, Formula 1 Senna Special Edition sa Senninom originalnom crvenom bojom sata. Radi se o automatskom kronografu koji ulazi u sam vrh ponude unutar Formula 1 kolekcije.

CAZ201D.BA0633 TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition
TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition – počast vječnoj legendi

Smatran jednim od najboljih vozača svih vremena, Ayrton Senna utjelovljuje potragu za izvrsnošću i performansama. Dvadeset i osam godina nakon njegove prerane smrti, i dalje je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih vozača u svijetu automobilskih utrka.  Suradnja između TAG Heuera i Ayrtona Senne započela je 1988. godine, a tijekom svoje karijere dugogodišnji ambasador TAG Heuera redefinirao je riječ “vožnja” oborivši mnoge rekorde. U to vrijeme Brazilac je dominirao Formulom 1, postavši svjetski prvak 1988., 1989. i 1991. godine.

CAZ201D.BA0633 lifestyle 2 min
TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition opremljen je Calibre 16 automatskim kronografom, koji je zaštićen stražnjim dijelom kućišta od nehrđajućeg čelika na kojem je ugravirana kultna kaciga brazilskog vozača uz posebnu gravuru “SENNA SPECIAL EDITION”

Za ovo novo izdanje, dizajneri TAG Heuera željeli su posebno raditi s crvenom bojom, referencom na originalni sat Ayrtona Senne, koji također ima crvene nijanse na brojčaniku. Cijeli izgled je vrlo elegantna mješavina crvene, antracitne i crne boje, u skladu s dizajnerskim kodovima brenda SENNA, kultnim S. Sat ima i ultra otpornu crnu keramičku lunetu, s ugraviranim brojem 400 kao referencom na simboličnu brzinu od 400 km/h koja nikada nije bila dostignuta u Formuli 1.

CAZ201D.BA0633 lifestyle 6 min

Ovo suvremeno reizdanje također je inspirirano poznatom S/EL narukvicom. Izuzetno otporna na udarce, narukvica ima sklopivu kopču s produžetkom za vozača koji ga stave preko rukava trkaćeg odijela. Novi TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition dostupan je diljem svijeta u svim TAG Heuerovim buticima.

Facebook

Društvene mreže