TAG HEUER X FRAGMENT DESIGN CALIBRE HEUER 02 AUTOMATIC CHRONOGRAPH

TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 chronograph kolekcionarski je primjerak u ediciji od 500 komada, sa stražnjim crvenim safirnim staklom te kućnim mehanizmom Heuer 02 koji ima impresivnih 80 sati rezerve snage

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Tag Heuer

Iz Tag Heuera stiže drugi uradak iz partnerstva s japanskim dizajnerom Hiroshi Fujiwarom, sportski kronograf inspiriran slavnom poviješću brenda uz implementaciju najnaprednijih tehnologija i modernog mehanizma. Keramika na luneti, kalibar Heuer 02 te crveno staklo na poleđini sata osnovne su karakteristike novog modela.

TAG Heuer x Fragment Design Calibre Heuer 02 Automatic Chronograph 1
TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 Chronograph, limitirana edicija od 500 komada

Hiroshi Fujiwara osnivač je Fragment Design studia, multidisciplinarnog tima osnovanog 2003. Od tada surađuje s nekim od najvećih i najpoznatijih imena iz mode, dizajna i umjetnosti. Fujiwara je legendarni lik koji se u svojoj domovini Japanu i širom svijeta proslavio zbog jedinstvenog viđenja hip-hop ulične odjeće. Osim svoje ostavštine u suvremenoj modi, Fujiwara je poznat i po utjecaju na mainstream kulturu, glazbu i dizajn.

Hiroshi Fujiwara 1
Hiroshi Fujiwara potpisuje izgled novog Tag Heuer kronografa

Dizajnerski je vidljiv utjecaj Heuerovih satova inspiriranih automobilističkim utrkama 60.-tih i 70.-tih prošlog stoljeća. Minimalistički pristup očistio je brojčanik od svih suvišnih detalja pa su umjesto velikih brojki koje označavaju sate ovdje mali točkasti indeksi u crvenoj boji.

TAG Heuer x Fragment Design Calibre Heuer 02 Automatic Chronograph 5
Minimalistički dizajn TAG Heuer x Fragment Design Calibre Heuer 02 Automatic Chronographa, ref. CAZ201A.BA0641

Kazaljke sati i minuta su bijele s crvenim vrhovima i bazom dok je kazaljka centralnih sekundi cijela crvena. Retro je i gradacija na keramičkoj luneti koja je preuzeta s Autavia modela iz 1970. Dva su podbrojčanika smještana na 3 i 9 sati, udubljeni i u istoj boji kao glavni brojčanik, no s istaknutim bijelim indeksima i to za 30-minutni brojač na 3 sata te 12 satni na 9 sati. Prozor datuma je na 6 sati dok se između indeksa 4 i 5 sati ubacio naziv studia “FRAGMENT”.

TAG Heuer x Fragment Design Calibre Heuer 02 Automatic Chronograph 3
Crveno staklo na pozadini postalo je zaštitni znak slavnog dizajnera i Fragment Designa

Rezultat je vrlo pregledan brojčanik s lakim očitavanjem svih informacija. Straga neobičan detalj na poklopcu kućišta TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02. Safirno staklo u crvenom tonu, zaštitni znak Hiroshi Fujiware ukrašeno je Fragment Design logom. Automatski kronograf kućni je uradak s iznimnih 80 sati rezerve snage. Svaki od 500 izrađenih modela ima svoj serijski broj.

Tag Heuer x Fragment Design Heuer 02 3
Kućište promjera 44 mm izvedeno je u C formi s kombiniranjem poliranih i brušenih čeličnih površina

Fujiwarin dizajn uključuje i novu narukvicu koju čini sklop od pet elemenata u redu te leptir preklopna kopča koja omogućava jedinstvenu cjelinu. Kombinacija je to poliranih i brušenih čeličnih površina koje iz svakog kuta izgledaju sjajno.

TAG Heuer x Fragment Design Calibre Heuer 02 Automatic Chronograph 2

Početak prodaje sata najavljen je za 27. srpnja, a prednarudžbe su već moguće preko weba ili u Tag Heuer buticima. Cijena TAG Heuer x Fragment Design Heuer 02 modela iznosi 6.000 CHF.

TAG HEUER X FRAGMENT DESIGN CALIBRE HEUER 02 AUTOMATIC CHRONOGRAPH

Kućište: promjer 44 mm – nehrđajući čelik, brušen i poliran – fiksirana luneta s keramičkim umetkom, ugravirana tahimetarska skala – safirni kristal – crveno pobojani safirni kristal straga – krunica na uvrtanje – vodonepropusnost 100 m
Brojčanik: crni brojčanik s opalinom, dva podbrojčanika – crveni indeksi – rodijem presvučene kazaljke s bijelim SLN – crveno lakirana središnja kazaljka
Mehanizam: Calibre Heuer 02, kućni – automatski kronograf  – promjer 31 mm – 33 rubina – 28,800 otkucaja na sat – 80 sati rezerve snage – sati, minute, kronograf s 30-minutnim i 12-satnim brojačima, datum
Narukvica: petoredna čelična narukvica, brušena i polirana – čelična leptir preklopna kopča sa sigurnosnim potisnicima
Referenca: CAZ201A.BA0641
Dostupnost: limitirana edicija 500 komada, dostupni od 27. srpnja 2020.
Cijena: 6.000 CHF

Facebook

Društvene mreže