TISSOT HERITAGE MEMPHIS LIMITED EDITION – postmoderni povratak u osamdesete

Tekst: Josip Cerovec
Fotografije: Tissot

Reizdanje avangardnog modela s kraja osamdesetih zasnovano na kreaciji talijanskog dizajnera Ettorea Sottsassa. Upečatljiva je linija sastavljena od četiri odvažna kvarcna sata s kontrastnim crno-bijelim brojčanicima

Ono što je kasnih 80.-tih godina prošlog stoljeća bila avangarda danas je reizdanje. Već je na prvi pogled jasno da su pri kreiranju tu morali biti talijanski prsti, a ime Ettore Sottsassa, uglednog arhitekta i dizajnera to i potvrđuje. Tissot Heritage Memphis Limited Edition dolazi u četiri izvedbe, po dvije u promjerima kućišta 34 mm i 41 mm.

Memphis Detail 2 Bis min

Memphis u nazivu vezan je uz tvrtku Memphis Group, prvenstveno poznatu po proizvodnji jedinstvenog, živopisnog i često kontroverznog raznolikog namještaja, a koja bilježi 40. obljetnicu postojanja. Mehanizam namijenjen ovim otkačenim satovima ima PreciDrive kvarcno srce, a smješten u kućište manjeg promjera prvenstveno je namijenjen ženama dok je veći model pogodan za oba spola.

Detail Memphis 1 min

Satovi imaju neobičnu izvedbu lugova, kruna je udubljena, a dizajn brojčanika u kontrastu je s velikim kazaljkama za sate i minute. Maleni disk u sredini detektira sekunde. Remeni su kod svih modela u trendovskoj vegan izvedbi, a odabir boje definiram stupanj konzervativnosti ili odvažnosti.

Compo Memphis 2 min

Sve se to uspješno kombinira te je izrađen funkcionalan sat koji je vizualno upečatljiv. Kolekcije su količinski ograničene pa tako modeli manjeg promjera idu u 1.700 primjeraka, dvotonski veći u 2.500 primjeraka te konačni PVD crni u 3.000 primjeraka.

T1344103705100SET min

Kategorije: Brandovi, Noviteti, Tissot