Treći nastavak serijala o vitezima okruglog stola

Tekst: Rene Sopina
Fotografije: Roger Dubuis

Švicarska urarska kuća Roger Dubuis nastavila je odavati počast legendi o kralju Arturu i njegovim vitezovima s već trećom serijom satova Excalibur Knights of the Round Table

Sve da i ne znate legendu o engleskom kralju, maču iz kamena i vitezovima okruglog stola, u oči bi vam odmah upao trodimenzionalni brojčanik s 12 prozirno plavih dijelova od emajliranog stakla, s ružičastim zlatom između njih. A na vrhu svakog zlatnog dijela sjedi vitez u zlatnom oklopu s mačem koji pokazuje prema središtu, zaklinjući se na vjernost kralju.

U njihovoj izradi korištene su tehnike 3D modeliranja u gaming industriji. Svaki od 12 viteza, izrađenih od 18-karatnog ružičastog zlata veličine 6,5 milimetara, predstavlja jedan od satova u brojčaniku.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table III
Treći Excalibur krasi i Ženevski žig, a stiže u samo 28 primjeraka

Nova Dubuisov ekstravagancija ima kućište promjera 47 mm, a pokreće ga kućni manualni samonavijajući mehanizam RD821 izrađen od 172 dijela.

Roger Dubuis Excalibur Knights of the Round Table III mehanizam
Moćno srce: kućni samonavijajući kalibar RD821 krase 33 dragulja i 48 sati rezervne snage

Excalibur Knights of the Round Table III  bit će realiziran pod referentnim brojem RDDBEX0684, i to kao ekskluziva za butike, odnosno kao Limited Edition od samo 28 primjeraka, a stoji 285.000 švicarskih franaka.