Tudor uskoro otvara i svoj prvi europski monobrand salon

Tekst: Josip Horvat
Fotografije: Tudor, Westerfild, Mamić 1970, Malalan

U netom započetoj godini Rolexov će pouzdani, ali mlađi i jeftiniji brat Tudor nastaviti praksu posljednjih godina započetu u Aziji i na Bliskom istoku u Londonu otvoriti i svoju prvu europsku maloprodajnu trgovinu u kojem će se nuditi samo njihovi satovi

Rolexov sestrinski brand Tudor ove će godine dobiti i svoj prvi monobrand salon u Europi. No, prvi europski samostalni dućan u 94-godišnjoj povijesti Tudora kao registriranog urarskog branda (i 75-godišnjoj kao službeno registrirane tvrtke) neće biti i prva takova Tudorova trgovina u svijetu, jer ih ta dugovječna švicarska urarska kompanija ima već nekoliko u Aziji i na Bliskom Istoku, poput primjerice one koje se može vidjeti i na uvodnoj slici ove vijesti, koji je prošlog rujna otvoren u Japanu (u tokijskoj četvrti Ginza),.a tu su još i monobrand butici u Hong Kongu (otvoren 2011.), Manami (otvoren 2014.), Bangkoku (otvoren 2015.) te čak tri u Singapuru (otvoreni 2013, 2015..i 2018. godine).

Westfield London Expansion

Vlasnik branda Rolex taj butik otvara u suradnji s trenutno vodećim Rolex/Tudor prodavačem u Velikoj Britaniji, tvrtkom Watches of Switzerland Group, a prvi europski butik koji će nuditi samo Tudor satove nalazit će se u trgovačkom centru Westfield London (smještenom u zapadnom dijelu grada, na samoj granici četvrti Kensington & Chelsea i Hammersmith & Fulham), i to u njegovom najnovijem proširenju (na slici gore), sagrađenom 2012. godine (koje ga je tad učinilo i najvećim šoping centrom u cijeloj Europi).

Tudor satovi u Rolex Mamić 1970 butiku u Zagrebu

U Hrvatskoj, pak, po tom pitanju još nema nikakvih novosti, Tudor će se kod nas i dalje kupovati u ”Tudor kutku” butika Rolexovog i Tudorovog službenog hrvatskog zastupnika Mamić 1970 u samom centru Zagreba na adresi Frane Petrića 7  (na slici gore), kao i u multibrand salonu tvrtke Malalan u Ulici Augusta Cesarca 6-8 (na slici dolje).

Salon draguljarne Malalan u Zagrebu