Vintage Time Sonar – inspiracija Kosuki Kawamuri za dva nova Seiko 5 Sports modela

Dva transparentna brojčanika posebnost su novi Seiko 5 Sports modela koje je kreirao Kosuke Kawamura. Predstavljamo SRPJ41 i SRPJ43 modele ograničenih edicija

Stiglo je još jedno dokazivanje originalnosti inspirirane prošlošću. Japanski umjetnik Kosuke Kawamura zaslužan je za izgled dva nova modela iz osnovne Seiko 5 Sports kolekcije automatskih satova. Time Sonar model predstavljen prije pola stoljeća reinkarniran je u dva modela ograničene edicije, SRPJ41 i SRPJ43. Kosuke Kawamura je kreativac, umjetnik rođen u Hirošimi, a do sada je surađivao s Adidasom, G-shockom, Uniqlom, Gundamom, Evangelionom i Akirom. Poznate je po kreiranju digitalnih kolaža koristeći Photoshop i Illustrator, no s vremenom se vratio tradicionalnoj metodi rezanja papira.

Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ41 SRPJ43 1
Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ41 i SRPJ43

Baza kreacija poznato je čelično kućište Seiko 5 Sports modela promjera 42.5 mm s krunom smještenom na 4 sata. Štednja rezultira hardlex kristalom iznad brojčanika. Poklopac kućišta je na uvrtanje, a vodonepropusnost seže do 100 m. Unutra je smješten osnovni kalibar 4R36 s 41 satom rezerve snage.

Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ43 3
Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ43

Narukvice kod oba modela su od nehrđajućeg čelika sastavljena od trostrukih linkova te s preklopnom kopčom. Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura ograničena izdanja posebna su po brojčanicima koji su prozirni i djelomično obojeni. Zbog toga se vrlo jasno ocrtavaju diskovi dana i datuma, a koncentrična tekstura unutar prozirne ploče stvara zamućeni efekt koji podsjeća na Kawamurinu isjeckanu umjetnost.

Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ41 2

Model SRPJ43 kombinirao je sivu i zelenu, dok verzija SRPJ41 ima narančasto/zelenu shemu. Ovi modeli su izravno oblikovani prema modelima Time Sonar iz 1970-ih. Oba modela Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura izdana su kao ograničena izdanja. Sivo/zeleni SRPJ43 isporučuje se s dodatnim najlonskim NATO remenom i ograničen je na 500 primjeraka, a maloprodajna će cijena iznositi 500 EUR. Narančasto-zeleni SRPJ41 ograničen je na 3000 primjeraka i koštat će 450 EUR.

Seiko 5 Sports Kosuke Kawamura Limited Edition SRPJ43 7

Facebook

Društvene mreže