Zenith Chronomaster Sport – El Primero odsad i u ružičastom zlatu

Tekst: Mladen Smrekar
Fotografije: Zenith

Potpuno novi Chronomaster Sport, predstavljen početkom godine, potvrdio je Zenithovu reputaciju majstora izrade visokofrekventnih automatskih kronografa. Kolekcija je sada proširena modelom u sjajnom ružičastom zlatu

Od najranijih dana El Primera, koji se pojavio još 1969. godine, Zenith je nudio zlatne modele svojih automatskih kronografa, poput referenci G381 i G581. Ova tradicija sad se nastavlja s najnovijom generacijom kalibra El Primera u Chronomaster Sportu, odjevenom u kućište od ružičastog zlata.

ZENITH Chronomaster Sport rose gold PR2 1
ZENITH Chronomaster Sport ref. 18.3100.3600 / 69.C920

Kolekcija Chronomaster Sport otvara novo poglavlje razvoja Zenitha, proslavljenog serijom revolucionarnih automatskih kronografa. Podižući visokofrekventnu preciznost do novih visina, Zenith pokazuje da je svladao vještinu mjerenja vremena u djelićima sekunde. Kombinirajući elemente iz prošlih modela, Zenith je u ovaj sat unio dovoljno novina da stvori potpuno suvremeni i svestrani kronograf, ovaj put s dodatkom ružičastog zlata.

ZENITH CHRONOMASTER SPORT rose gold

 

Polirana crna keramička luneta ​ispunjena je mat zlatnim lakom koji odgovara kućištu i brojčaniku kako bi što više olakšao čitljivost. Na bijelom lakiranom brojčaniku nalaze se i karakteristični trobojni podbrojčanici kronografa u nijansama rodija, antracita i plave boje, dok kazaljke i markeri kombiniraju zlatnu i crnu boju. Crni remen od teleće kože s preklopnom kopčom od ružičastog zlata dodatno ističu kućište i crno-zlatni okvir.

ZENITH Chronomaster Sport rose gold back 2

Rezultat više od pedeset godina stalnih inovacija i poboljšanja, Chronomaster Sport opremljen je najnovijom verzijom najpoznatijeg mehanizma, kalibrom El Primero 3600. Zenith je u stanju precizno mjeriti 1/10 sekunde uz 36.000 otkucaja na sat te raspolaže produženom rezervom snage od 60 sati. Oblik i završni izgled modernizirani novom, otvorenijom arhitekturom, zajedno s plavim kotačićem i otvorenim rotorom na kojem je motiv petokrake Zenithove zvijezde.

2021 zenith chronomaster sport collection ace jewelers 1024x365 1

 

Chronomaster Sport u ružičastom zlatu dostupan je u Zenithovim buticima i trgovinama širom svijeta po cijeni od 19.900 švicarskih franaka.

ZENITH CHRONOMASTER SPORT

Referenca: 18.3100.3600 / 69.C920
Automatski kronograf mjeri i prikazuje ​​1/10 sekunde, Automatski mehanizam El Primero 3600, frekvencija: 36000 otkucaja na sat, 60 sati rezerve snage; funkcije: sati i minute u centru, male sekunde u 9 sati, 1/10 sekunde; kronograf: središnja kazaljka napravi zaokret za 10 sekundi, brojač od 60 minuta na 6 sati, brojač od 60 sekundi na 3 sata; promjer kućišta: 41 mm; materijal: 18-karatno ružičasto zlato s crnim keramičkim okvirom; otpornost na vodu do 10 ATM; brojčanik: bijeli mat s tri podbrojčanika u boji; kazaljke i oznake pozlaćene, fasetirane i presvučene Super-LumiNovom; crni kožni remen od teleće kože s trostrukom sklopivom kopčom od ružičastog zlata.