Zenith i Phillips aukcijska kuća u platinastom partnerstvu

Tekst: Marijana Hrgović
Fotografije: Zenith

Zenith i Phillips udružili su se u kreiranju jedinstvenog El Primero kronografa u platini koji će biti ponuđen tijekom Geneva Watch Auction X eventa

Zenith je ušao u finale jednogodišnje fešte povodom pola stoljeća od izbacivanja prvog automatskog kronografa na tržište. Posljednji jubilarni El Primero u velikom stilu dolazi na tržište. 8. studenog u Ženevi će se održati aukcija u organizaciji Phillipsa i Bacs & Russoa na kojoj će se ponuditi jedinstveni El Primero u platini za koji ne sumnjamo da će zainteresirati mnoge štovatelje ovog kronografa.

zenith FACE A386 Phillips Platine 40 P386 400 min
Lice sata izrađeno je korištenjem lapis lazuli kamena, plave stijene sa žilicama zlata

Phillips u suradnji s Bacs & Russo svjetski su postali poznati prodajom Paul Newmanove Daytone za rekordan iznos od 15,3 milijuna eura. Luksuzna reputacija doprinijet će i vrijednosti platinastog El Primera, a sva sredstva prikupljena prodajom donirat će se švicarskoj neprofitnoj udruzi Zoe4Life, koja je dio svjetske udruge za borbu protiv raka u djece (Childhood Cancer International network). Prije dražbe sat će proputovati svih pet kontinenata u sklopu izložbe Zenitha i 50 godina El Primera.

zenith CASE BACK A386 Phillips Platine 40 P386 400 min
“The One Off” jedan jedini primjerak u platini povodom 50 godina El Primera

Pod nazivom Geneva Watch Auction X, 9. i 10. studenog 2019. u hotelu La Réserve licitirat će se i brojni ostali ekskluzivni modeli za koje neće nedostajati interesa. “One-off” Zenith El Primero kronograf u platini bit će zvijezda večeri.

1 zenith PERS A386 Phillips Platine 40 P386 400 min
Prepoznatljiva A386 silueta

S renomeom koji je među kronografima bez premca, ovaj je sat dvostruko poseban. Dizajniran od strane Phillipsa u suradnji s tvrtkom Bacs & Russo i Zenitha ovo je jedinstveno izdanje koje slavi izum od prije 50 godina, Zenith El Primero u ovom slučaju preuzetom referencom A386 te kućištem od platine PT 950.

1 Zenith LIFE A386 Phillips Platine 40 P386 400 min
Zenith daje jamstvo od 50 godina na ovaj poseban sat

Na ovom je satu jedinstveno i lice koje je izrađeno korištenjem lapis lazuli kamena, plave stijene sa žilicama zlata. Vintage izgledu doprinose bijeli podbrojčanici. Remen je kožni, elegantan i jednostavan. Ono što nitko drugi nije ponudio 50 godišnje je jamstvo na sat!

Kategorije: Vijesti, Zenith