Baselworld 2019.: Urarsko proljeće treći dan – telegrafski prikaz

Nastavljamo blic pregled noviteta pokazanih na najvećoj godišnjoj fešti urara i draguljara, na redu je brand koji se u svijetu smatra jednim od najvećih i to ne samo u urarskoj industriji, nego i u cijeloj industriji luksuza

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Rolex, Baselworld, MCH Group

Na najvećem godišnjem skup urara i draguljara stvari se sve više i više zahuktavaju, a prije no što krenemo natenane opisivati najzanimljivije novitete, nastavljamo s blic prikazom sajma, a ovaj cijeli nastavak posvećujemo najvažnijim novitetima koji stižu iz majstorske radionice Rolexa, da se ne zavaravamo – udarnog izlagača sajma, čiji je štand za sve ljubitelje satova ipak jedno od središnjih mjesta svakog dosadašnjeg, pa tako i ovogodišnjeg Baselworlda.

I naš glavni urednik Igor Sertić zna da se na Baselworldu treba posebna pažnja posvetiti pohodu na Rolexov štand, pa makar to činili i s Omegom na zapešću…
No, privarna Omega je podlijegla i prešla na rezervni položaj čim nam je u Rolexu na probu ponuđen novi See-Dweller

Rolex Sea-Dweller 126603

Novi Rolexov vrhunski ronilački sat sposoban za dubine veće od 1000 metara u izvedbi s rolesor narukvicom (izrađenom u kombinaciji specijalnog Rolexovog nehrđajućeg čelika i 18-karatnog žutog zlata) te zlatnom lunetom. To je, dakle, sat koji Vam ne treba, no svatko bi ga poželio. No, isto bi mogli pomisliti i kad je u pitanju automobil snage 600 konja. Ne trebate ga, no želite ga. Zato luksuz i postoji.

Rolex Sea-Dweller Rolesor ima kućište promjer je 43 mm, pa će zadovoljiti i brojne ljubitelje luksuznih satova kojima su modeli ispod 41 mm premali…

Rolex Yacht-Master 42

Premda bi se na prvu moglo pomisliti da se radi tek o još jednoj varijaciji, ovo je zapravo potpuno novi sat. Promjer je narastao na 42 mm, kućište je od 18-karatnog bijelog zlata, a na brojčaniku se ukazao i datum. Luneta je također od bijelog zlata s umetnutim crnim Cerachromom. Pogoni ga kalibar 3235, precizan stroj koji osigurava točnost od +2/-2 sekunde dnevno, a narukvica je praktični i komforni gumeni Oysterflex.

Premijerno u Yacht-Master kolekciji – kućište od bijelog zlata, promjer 42 mm i datum na brojčaniku

Rolex GMT-Master II 126710BLNR

Nakon prošlogodišnje Pepsi na red je stigla i Batman verzija Rolex GMT-Mastera II. Kućište je kao i na Pepsiju od čelika, a tu je ponovno i Jubilee narukvica koje očito preuzima primat u GMT-Master II kolekciji, te polako gura Oyster narukvice iz ponude. Još jedan razlog da se još teže može nabavite ovaj sat kao i da skoči cijena njegovom prethodniku.

Rolex GMT-Master II referenca 126710BLNR stiže na Jubilee narukvici

Jubilee narukvica nam se vrlo svidjela, no još bolje stoji na prošlogodišnjem hitu Pepsiju, ugodna iznad svega, retro izgleda i vrhunske kvalitete. Pa ako već niste, stanite u red…

GMT-Master II sad uz Pepsi ima i Batman izdanje.  O Hulku, pak, zasad ni riječi…

Rolex GMT-Master II 126719BLRO

Noviteti u GMT-Master II kolekciji nisu stali samo na čeličnom Batmanu – Rolex je u Baselu pokazao još dvije verzije GMT-Mastera II Pepsi, obje pod referentnim brojem 126719BLRO, obje s Oyster narukvicom od 18-karatnog bijelog zlata i kućištem od istog materijala kod kojeg se sad pod Pepsi lunetom na izbor nudi plavi ili meteorit brojčanik.

I zlatni GMT-Master II s meteorit brojčanikom, baš kao i drugu novu braća iz kolekcije pokreće novi samonavijajući kalibar 3285

Rolex Cosmograph Daytona

Dragocjena i profinjena, nova verzija kultne Oyster Perpetual Cosmograph Daytone izrađena je od 18-karatnog žutog zlata čiji su crni lakirani brojčanik i podbrojčanici u boji šampanjca isprekidani dijamantima.

Poznatu Daytoninu tahometarsku skalu na prstenu ovaj put mijenja 36 dijamanata trapeznog reza

Pomalo iznenađujuće, narukvica nove luksuzne Daytone je gumeni  Oysterflex. Opremljen, dakako, sigurnosnom kopčom Oysterlock u 18-karatnom žutom zlatu, kao i člankom za produljivanje i udobnost Easylink.

Novu Daytonu pokreće samonavijajući mehanizam 4130 s otprilike 72 sata rezervne snage

Rolex Oyster Perpetual Day-Date 36

Nova paleta klasičnog Day-Date 36 modela predstavljena je u nekoliko varijacija koje se razlikuju po vrsti zlata, boji brojčanika te količini dijamanata na njemu. Zajednički im je samonavijajući mehanizam, kalibar 3255 s rezervom snage od 70 sati.

Nastavlja se…

Kategorije: Baselworld, Vijesti

Facebook

Društvene mreže