Citizen otišao elektroinženjeru iz Žminja u Istri

Igor Cvek, uspješni elektroinženjer iz Žminja imao je najviše sreće u nagradnoj igri u kojoj je osvojio CITIZEN SPORTS Chronograph

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Press

“Pa vi se ne šalite!” bio je prvi komentar Igora Cveka, elektroinženjera iz Žminja kada smo pokucali na vrata njegova doma smještenog u središnjoj Istri. CITIZEN SPORTS Chronograph vrlo mu se svidio i poslužit će kao svakodnevna alternativa luksuznom Breitlingu kojeg je imao na ruci.

nagradna 2 min
Igor Cvek, sretni dobitnik preciznog Citizena

“Volim satove i često ih mijenjam. Imam nekoliko “kapitalaca”, no nije mi samo cijena mjerilo vrijednosti sata. Na nagradnu me igru prijavio sin koji također voli satove, no ja sam imao više sreće!”, kroz smijeh nam je Igor komentirao osvajanje sata. CITIZEN SPORTS Chronograph vrlo mu se svidio i sa zanimanjem ga je proučio.

nagradna 8 min
Smjena na ruci Igora Cveka, Breitling je ustupio mjesto Citizenu

“Nevjerojatni su mi ti Japanci. Uz pomoć svjetlosti osigurali su rezervu snage od 270 dana. Pretvaranje energiju svjetlosti u električnu energiju dobro mi je znan postupak i radio sam na brojnim projektima u kojima su korišteni kolektori, no u ovako minijaturnom izdanju još ih nisam koristio”

nagradna 5 min
Igorov novi sat dolazi na kožnom remenu duljine 200 mm, a promjer kućišta mu iznosi 43 mm

Japanski Citizen pionir je u korištenju svjetlosti kao izvora energije za pokretanje satnog mehanizma. Inovativnu tehnologiju naziva Eco-Drive patentirali su 1976. kada je predstavljen prvi analogni kvarcni sat pokretan energijom stvorenom iz svjetlosti. Svjetlost koja osigurava energiju nije isključivo solarna već poslužiti može i umjetna rasvjeta poput fluorescentne rasvjete ili one običnih žarulja. Tako uz Eco-Drive tehnologiju jednostavno zaboravite na sat koji stoji. Staklo iznad kućišta obrađenog PVD-om je mineralno, a vodonepropusnost seže do 100 m.

nagradna 6 min
CITIZEN SPORTS Chronograph Eco-Drive ref. CA4425-28E na ruci najsretnijeg čitatelja Tilie Speculum portala

Ovaj je put čitatelj iz Žminja imao najviše sreće. Za sve vas ostale pripremamo novi krug nagradne igre i još jedan atraktivan sat. Uskoro…

CITIZEN SPORTS Chronograph Eco-Drive ref. CA4425-28E 

Mehanizam: Japan quartz Eco-Drive, cal. B620 (baterija)
Materijal kućišta: nehrđajući čelik, PVD
Promjer kućišta: 43.00 mm
Debljina kućišta: 12.50 mm
Materijal narukvice: nehrđajući čelik, PVD
Dužina narukvice: 200.00 mm
Težina sata: 150 g
Kopča: preklopna
Komplikacije: datum, 12/24 prikaz vremena, štoperica (kronograf)
Staklo: mineralno
Krunica: obična
Vodootpornost: 100 m
Poklopac: navojni
Posebnosti: Eco-Drive rezerva snage 270 dana, tahometar
Zemlja podrijetla: Japan
Jamstvo: 24 mjeseca
Za spol: muški

Facebook

Društvene mreže