Frederique Constant Highlife Automatic Skeleton – Sat kod kojeg se vidi gotovo sve

Skeleton izvedbe Highlife modela nisu dio redovite kolekcije, ali će biti dostupne kao dvije serije po 888 primjeraka

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Frederique Constant/Eric Rossier

Ne vidi se baš sve, ali skoro… Highlife kolekcija u samo nekoliko mjeseci postala je sinonim za Frederique Constant, a sad nam se pokazuje i u novom svjetlu. U fokus njegove jedinstvene interakcije svjetla i mraka nalazi se – globus. Postavljen u središtu brojčanika, on je jedan od ključnih estetskih obilježja kolekcije. Automatski kostur omogućuje putovanje do središta Zemlje. Ogoljene vještim skeletiziranjem, snažne linije otkrivaju kako švicarski FC-310 mehanizam radi iznutra.

2021 Frederique Constant FC 310NSKT4NH6B Detail Photo©Eric Rossier SD
Frederique Constant Highlife Automatic Skeleton

Izraditi takav sat bio je tehnički i estetski izazov. Tehnički, budući da se kalibar ažurira kroz sitne otvore, bez upotrebe oštrih kutova, u skladu sa zakrivljenošću i harmonijom Zemlje. Estetski, budući da je skeletiziranje rijetka urarska praksa koja se tradicionalno ne usredotočuje samo na brojčanik, a još manje na njegovo središte. Frederique Constant savršeno je ovladao ovom vještinom i zahvaljujući njoj prije više od 25 godina predstavio kultnu kolekciju Heart Beat. Nova izvedba trebala bi izdržati sljedećih četvrt stoljeća.

2021 Frederique Constant FC 310DGSKT4TNH6B Detail Photo©Eric Rossier SD

Mehanički balet

Novi Highlife Automatic Skeleton nudi nam vrlo originalan prikaz Zemlje u čijem središtu otkucava mehanizam. U složenoj igri svjetla i sjene, između skrivenog i izloženog, Highlife Automatic Skeleton oživljava modernu viziju skeletiziranja i mehaničke izrade satova. Oni posebno znatiželjni cijenit će otvoreni dizajn koji nudi uvid u mehanički rad sata i završnu obradu do koje toliko drže ženevski urari.

2021 Frederique Constant FC 310NSKT4NH6B Soldier Front SD
Dvije vrlo ograničene serije

Highlife Automatic Skeleton ima kućište promjera 41 mm u kojem se nalazi automatski mehanizam s rezervom snage od 38 sati. Novi modeli nisu dio redovite kolekcije, ali će biti dostupni kao dvije serije po 888 primjeraka.

2021 Frederique Constant FC 310DGSKT4TNH6B Hero Photo©Eric Rossier SD

Prva uključuje omiljenu kombinaciju boja Highlife kolekcije: čelično kućište i remen s plavim brojčanikom. Uz sat dolazi i drugom izmjenjiva narukvica od tamnoplave gume, naglašavajući njezin sportski izgled. Druga izvedba nudi čeličnu verziju s antracitno sivim titanij PVD premazom i s remenom u istom materijalu te gumenom narukvicom iste nijanse.

Square no gap 4x4 2

Frederique Constant kolekciju provjerite na Dicta stranicama.

Frederique Constant Highlife Automatic Skeleton

Reference: FC-310DGSKT4TNH6B, FC-310NSKT4NH6B
Funkcije: Sati, minute, sekunde
Mehanizam: kalibar FC-310, automatska 38-satna rezerva snage, 26 dragulja, 28’800 alt/h
Kućište: nehrđajući čelik s titanijskim PVD premazom (FC-310DGSKT4TNH6B); nehrđajući čelik (FC-310NSKT4NH6B); trodijelno kućište promjera 41 mm; Visina: 10,84 mm; Prednji konveksni safirni kristal; Prozirna leđa kućišta; Vodootporna do 5 atmosfera
Brojčanik: Kosturni brojčanik; Tamno sivi unutarnji prsten s bijelim ispisanim sekundama, indeksi biserne crne boje s bijelom svjetlosnom obradom; Ručno polirane biserno crne kazaljke sata i minuta s bijelom svjetlosnom obradom (FC-310DGSKT4TNH6B); Tamnoplavi unutarnji prsten s bijelim ispisanim sekundama, indeksi srebrne boje s bijelom svjetlosnom obradom; Ručno polirane kazaljke sata i minuta srebrne boje s bijelom svjetlosnom obradom (FC-310NSKT4NH6B)
Remen: Narukvica od nehrđajućeg čelika s PVD premazom od titana i dodatni tamno sivi gumeni remen (FC-310DGSKT4TNH6B); Narukvica od brušenog i poliranog nehrđajućeg čelika i dodatni tamno plavi gumeni remen
Ograničeno izdanje: obje verzije izrađuju se u po 888 primjeraka
Cijena: 2395 eura (FC-310DGSKT4TNH6B); 2295 eura (FC-310NSKT4NH6B)

Facebook

Društvene mreže