Girard-Perregaux Casquette 2.0: povratak u budućnost

Casquette se vratio! Nazvan Casquette 2.0, ovaj novi model podržava jezik dizajna originala, ali je sada obložen keramikom i titanijem om 5. razreda.

Originalni Casquette proizvodio se od 1976. do 1978. Tijekom tog razdoblja Girard-Perregaux je napravio 8200 primjeraka ovog inovativnog kvarcnog sata. Tijekom godina postao je vrlo tražen od strane ljubitelja satova i onih koji su svjesni stila. Sada se Casquette! Nazvan Casquette 2.0, ovaj novi model podržava jezik dizajna originala, ali je sada obložen keramikom i titanijem om 5. razreda. Štoviše, ima novi kvarcni mehanizam s dodatnom funkcionalnošću. Konačno, s ergonomskim kućištem, veličina i dizajn modela čine ga prikladnim za sve. Rođenjem Casquettea 1976. Girard-Perregaux je predstavio vrhunski sat opremljen cjevastim LED zaslonom. Pokretan kvarcnim mehanizmom, koji se uklapa u horološke trendove 70-ih, sat je izgledao vrlo drugačije od tradicionalnih tradicionalnih modela s dvije kazaljke. Original je prikazivao sate, minute, sekunde, dan i datum sa svojim kvarcnim mehanizmom koji je pružao visok stupanj preciznosti. Casquette se proizvodio od 1976. do 1978. i nudio se u tri varijante kućišta, Makrolon® (polikarbonat), pozlačeni i, na kraju, čelik.

Novi Casquette službeno je nazvan Casquette 2.0. Ima keramičko kućište otporno na ogrebotine, a stražnji dio kućišta od titanija razreda 5. I titan i keramika su hipoalergeni i lagani. Doista, ima iznimno malu masu od 107 g, što pomaže u povećanju udobnosti pri nošenju.

Patrick Pruniaux, izvršni direktor Girard-Perregauxa, primjećuje: „Ne zadržavaju svi satovi svoj izgled i poželjnost s vremenom. Međutim, otkako je proizvodnja originalnog Casquettea prestala 1978. godine, interes za ovaj sat nikada nije smanjen. Redovito primamo upite i svjedočili smo da ovi modeli privlače veliku pažnju, postižući desetorostruke iznose u odnosu na svoju originalnu prodajnu cijenu na tržištu rabljenih satova. Kad bi barem sve što smo kupili poskupjelo na takav način! Jednostavno, originalni Casquette služi za daljnju potvrdu naše reputacije u dizajniranju satova s trajnom privlačnošću. Drago nam je što možemo poželeti dobrodošlicu natrag Casquetteu – elegantnom satu koji obećava trajnu privlačnost.”

Najnoviji sat prikazuje sate, minute, sekunde, dan i datum. Međutim, novi mehanizam dolazi s nekim dodatnim funkcijama, uključujući mjesec, godinu, kronograf, drugu vremensku zonu i tajni datum. Ova potonja funkcija omogućuje nositelju da spremi nezaboravan datum. Tajni datum (datum, mjesec i godina) može se prikazati svaki dan u vrijeme koje odredi nositelj, npr. godišnjica braka. Casquette omogućuje korisniku da vidi vrijeme na zahtjev, čuvajući trajanje baterije. Zapravo, pod pretpostavkom da se potisne tipke pritisnu u prosjeku 20 puta dnevno, baterija bi trebala trajati 2 godine. Sat se isporučuje na keramičkoj narukvici s gumenom unutrašnjosti. Narukvica je sada uparena sa preklopnom titanijskom kopčom. Tijekom životnog vijeka originalnih Casquettea proizvedeno je 8200 primjeraka. Inspiriran ovom potonjom brojkom, Girard-Perregaux je odlučio ograničiti proizvodnju nove Casquette na samo 820 primjeraka po cijeni od 4.700 EUR.

Facebook

Društvene mreže