Maštovite varijacije Omegina Moonwatcha u režiji Swatcha

Čak 11 modela čini atraktivnu kolekciju BIOCERAMIC MoonSwatch kojom Swatch odaje počast ikoni uraske industrije, Omeginom Moonwatchu

Tekst: Igor Sertić Fotografije: Swatch

Suradnje popularnih brendova nisu novost na tržištu pa ponekad i nespojivo osvoji mase. Louis Vuitton se udružio sa Supremeom, Gucci i North Faceom, a Mercedes-Benz x A$AP Rocky’s AWGE-om. Iznimka nisu niti urarski brendovi gdje posljednje suradnje uključuju Patek Philippe i Tiffany, TAG Heuer i Porsche, Breitlingi Triumph, Girard Perregaux i Aston Martin. Svi oni djeluju kao jedna od dvije stvari: ili nastavak nečega što već imate ili ulazna točka za nešto što želite imati, ali si ne možete priuštiti.

MISSION TO THE SUN
MISSION TO THE SUN

U slučaju Omege i Swatcha radi se o dvije tvrtke koje su zadužile urarski svijet. Prva satom vječnog dizajna koji je osvojio svemir, a drugi simbolizira spasitelja švicarske urarske industrije koji je promijenio pogled na do tada konzervativan i zatvoren krug švicarskih urara.

MISSION TO THE MOON
MISSION TO THE MOON

Ono što ovu kolekciju lansira u orbitu je fuzija najinovativnijeg Swatch BIOCERAMIC materijala s ključnim elementima dizajna Omega Speedmaster Moonwatcha. Tu je asimetrično kućište, kultna ‘točka preko devedeset’ na skali tahimetra i prepoznatljivi Speedmaster podbrojčanici.

MISSION ON EARTH
MISSION ON EARTH

Svi brojčanici imaju oznaku OMEGA X SWATCH, legendarni Speedmaster logo i novi logotip MoonSwatch. Pažljiviji pogled na staklenu konstrukciju otkriva “skriveno” ‘S’ integrirano u središtu kristala.

MISSION TO VENUS
MISSION TO VENUS

Kružni uzorak na vanjskom prstenu i podbrojčanicima donosi profinjenu notu dizajnu, nadopunjujući oštru i glatku konstrukciju lugova. Sate, minute, kazaljke sekundi kronografa i indeksi sati imaju presvlaku Super-LumiNove za odličnu vidljivost u mraku.

MISSION TO MERCURY
MISSION TO MERCURY

Poklopac kućišta na svakom BIOCERAMIC MOONSWATCH-u otisnut je s tekstom misije i sadrži isprepletene tekstove koji će sigurno nadahnuti. ” DREAM BIG – FLY HIGH – EXPLORE THE UNIVERSE – REACH FOR THE PLANETS.” Svaki poklopac baterije na stražnjoj strani ima sliku planeta koje inspirira dizajn.

MISSION TO URANUS
MISSION TO URANUS

Kolekciju čini 11 primjeraka, nose nazive devet planeta, Sunca i jednog satelita, a svaki ima svoju jedinstvenu boju. Materijal kućišta je razvio Swatch i patentirao ga pod nazivom bioceramic. To je u naravi mješavina keramike i plastike iz bioloških izvora.

MISSION TO SATURN
MISSION TO SATURN

Niti jedan model nije dio ograničene edicije niti je numeriran. U skladu s formom Speedmastera, promjer sata je 42 mm, a debljina kućišta iznosi 13 mm.

MISSION TO JUPITER
MISSION TO JUPITER

Uran je blijedoplave boje, Pluton je siv s bordo lunetom (posveta Speedmaster Moonwatchu Apollo 11), Venera je puderasto ružičasta i dolazi u 38 mm s ovalnim brojčanicima, dok je Zemlja plava i zelena. Mars je crven, a može se pohvaliti kazaljkama iz Alaska Project Speedmastera.

MISSION TO MARS
MISSION TO MARS

Za Saturn, sat je bež i tamnosmeđi s prstenovima koji kruže oko kronometra na 6 sati. Neptun je tamnoplave boje, Jupiter je brončano/bež s narančastim kazaljkama, a Merkur ima dvobojni, crno i više-crni brojčanik crne boje.

MISSION TO PLUTO
MISSION TO PLUTO

Ostaje vrlo žuto Sunce, koje je bilo početna točka ovog projekta, i Mjesec koji je crn i najsličniji originalnom Speedmasteru.

MISSION TO NEPTUNE
MISSION TO NEPTUNE

Satovi će bit prikazani u izlozima 70 Omega trgovina i 110 Swatch trgovina diljem svijeta počevši od 24. i 25. ožujka, ali će od 26. ožujka biti dostupni samo za kupnju u Swatch trgovinama. Svaki sat košta 250 EUR, a moći če se kupiti samo dva odjednom.

Facebook

Društvene mreže