MULTIFORT POWERWIND CHRONOMETER LIMITED EDITION – MODERNA KLASIKA

Svojim retro izgledom i iznimnom pouzdanošću, Multifort Powerwind Chronometer označava veliku prekretnicu u Mido povijesti i njegovoj cjeloživotnoj stručnosti u izradi satova

Tekst: Stjepan Šostar Fotografije: Mido

Ovo ograničeno izdanje od 1954 primjeraka nazvano je po revolucionarnom modelu “Powerwind” predstavljenom 1954., koji je bio Midov najprecizniji i najpouzdaniji mehanizam u to vrijeme. Danas, s istom ambicijom da ponudi jednako pouzdano i precizno mjerenje vremena, Mido je opremio novi Multifort Powerwind kronometar s najboljim od moderne tehnologije, zahvaljujući COSC-certificiranom kronometarskom mehanizmu.

Mido Multifort Powerwind Chronometer Limited Edition 2022 3
Mido Multifort Powerwind Chronometer Limited Edition 1954

Poznavateljima će biti drago znati da je ovaj jedinstveni sat također inspiriran neodoljivim stilom starih Multiforta. Na brojčaniku, s utisnutim Mido logotipom i izvornim nazivom Powerwind, ponoćnoplava i ružičasto-zlatna boja sunčevih zraka igra se kontrastima ispod safirnog kristala u stilu „staklene kutije“. Posljednji detalj za uzvišeni vintage izgled je narukvica od perli riže koja se proteže od poliranog i sateniranog čeličnog kućišta. Retro dizajn Multifort Powerwind kronometra inspiriran je prošlim Multifort modelima. Kupolasti brojčanik sa satenskom završnom obradom intenzivne je ponoćno plave boje, s mrljama boje ružičastog zlata na apliciranim indeksima, dijamantnim kazaljkama i kružnim satima. Bijela Super-LumiNova, primijenjena na satne i minute kazaljke, 12 točaka i četvrtsatne indekse, nudi savršenu čitljivost danju i noću. Potpis prošlih modela satova je safirni kristal u stilu “staklene kutije” koji prekriva ovaj brojčanik ukrašen Mido logom i izvornim Powerwind natpisom.

Mido Multifort Powerwind Chronometer Limited Edition 2022 4

Poput Midovih povijesnih kreacija, kućište od nehrđajućeg čelika opremljeno je poliranom i sateniranom pozadinom kućišta s vijcima s ugraviranim serijskim brojem i brojem ograničenog izdanja. S izmjeničnim satenskim i poliranim površinama, ovo kućište promjera 40 mm otporno je na vodu do tlaka od 5 bara (50 m) i ponovno potvrđuje svoj šik izgled remenom u 7 redaka, sa središnjim karikama u obliku nježno uglačanih kuglica riže. Ovaj integrirani čelični remen nudi udobnost bez premca i opremljen je preklopnom kopčom s gumbima.

Mido Multifort Powerwind Chronometer Limited Edition 2022 2

Dok novi Multifort Powerwind kronometar odaje počast klasičnoj eleganciji prvih Powerwind satova koje je Mido predstavio 1954., ovo ograničeno izdanje nudi besprijekorno mjerenje vremena zahvaljujući najboljem u suvremenoj tehnologiji. Njegov automatski kalibar ima COSC certifikat i nudi precizan prikaz sati, minuta, sekundi, datuma i dana. Njegove komponente su fino ukrašene u skladu s tradicijom izrade satova, s plavim vijcima i oscilirajućim utegom ukrašenim Ženevskim prugama i Mido logom. Svaki sat u ovoj numeriranoj seriji satova iz 1954. predstavljen je u posebnoj kutiji i popraćen certifikatom COSC i certifikatom ograničenog izdanja.

Mido Multifort Powerwind Chronometer Limited Edition 2022 6

Vintage temperament i precizna mehanika – novi Mido Multifort Powerwind Chronometer odaje počast tehnološkoj i estetskoj stručnosti koja je napisala priču o Mido satovima.

Facebook

Društvene mreže