Roger Dubuis Excalibur Huracán STO

Tekst: Josip Cerovec
Video: Roger Dubuis

Kombinacija visokog urarstva i uzbuđenja Lamborghinijevih superautomobila: Roger Dubuis i Lamborghini predstavili u Ženevi Excalibur Huracán STO

Roger Dubuis posljednjih je godina inspiraciju crpio iz vrhunskih industrija s kojima dijeli iste vrijednosti. To je rezultiralo rođenjem kultnog saveza s Lamborghini Squadra Corse. Nekoliko remek-djela već je iza njih, a najnoviji vatreni konjić za izlazak iz ergele u Ženevi je 88-dijelno limitirano izdanje Excalibur Huracán STO.

Kao što mu i samo ime govori, ovaj prepoznatljivi novi satovi preuzimaju dizajnerske inspiracije iz snažnog Lamborghinija Huracán STO. Cestovno homologirani Super Sport Huracán STO inspiriran je trkačkim naslijeđem Lamborghini Squadra Corse. Odlikuje ga pogonom na stražnje kotače i V10 motor snage 640 KS koji omogućava maksimalnih  310 km/h. Superperformance nudi i urarski partner Excalibur Huracán STO koji pokreće automatski kalibar RD630 s motivom saća smještenim u karbonsko kućište od 45 mm s lunetom od titanija. Remen od teleće kože omogućuje sjajan pogled na narančastu tkaninu koja prekriva udobnu unutrašnju gumu. Roger Dubuis na vrlo uzbudljiv način prezentira visoko urarstvo. Hedonistički, slobodno i na pomalo lud način. I skupo jer Excalibur Huracán STO model stoji 56.500 USD.

Oris 2