TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition

TAG Heuer Aquaracer kolekcija ronilačkih satova dobila je svoj tunirani primjerak izašao iz radionice njihova partnera Bamforda

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Tag Heuer

Vizija agresivnog i osebujnog dizajna ronilačkog sata nastala je doradom Aquaracer modela u tvrtki Bamford Watch Department, specijalistima za prerade satova. Ovdje se radi o potpuno novom modela punog naziva TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition koji je zadržao osnovne dizajnerske smjernica Aquaracer kolekcije, no uporabom naprednih materijala i dizajnerskim intervencijama ipak predstavlja priču za sebe.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition 4 min
TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition od 1500 primjeraka

Debelo dvanaestero kutno kućište promjera je 43 mm te je u skladu s linijama običnih Aquaracera, no razlikuje se po materijalu izrade. Kod Bamford Limited Edition modela ono je od titanija (Grade 2) u mat tamno sivoj boji, pjeskareno. Tako obrađeno odaje vrlo futuristički dojam. Straga je na poklopcu kućišta ugravirana ronilačka kaciga koja je prisutna u cijeloj Aquaracer kolekciji, jednako kao i stepenasta luneta s 12 bridova i 60 minutnom gradacijom. Sat ima vodonepropusnost od respektabilnih 300 m.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition 2 min
Ugravirana ronilačka kaciga na poklopcu kućišta Aquaracer Bamford Limited Edition modela prisutna je i na ostalim modelima ove kolekcije

Brojčanik TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition modela izvedeno je od koncentričnih crnih prstenova koji podsjećaju na utora LP ploča pod povećalom. Originalno lice koje se odmiče od standardnih modela podijeljeno je bijelim križem na četvrtine, a bijeli su i pravokutni indeksi sati od rodija. Vanjski je rub brojčanika narančast i označava sekunde koje pokazuje tanka središnja kazaljka čije je tijelo crno, a vrh kombinacija bijelih i narančastih šara. Satna i minutna kazaljka imaju narančasti porub te bijeli ispun.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition 5 min
Bijeli indeksi u kombinaciji s narančastim rubnim markerima sekundi izgledaju vrlo atraktivno

Okvir datuma je smješten na 3 sata ispod povećala ugrađenog u safirno staklo. Na bijeloj podlozi istaknute su crne brojke dana u mjesecu. U kućištu TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition modela kuca mehanizam Calibre 5 čija je osnova ETA mehanizam. Ne radi se stoga o kućnom mehanizmu, no stroj je prije svega pouzdan i s 42 sata rezerve snage. Na kućište je postavljena robusna narukvica, također od titanija.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition 1 min
Pjeskareni titanij kućišta i lunete u mat tamno sivoj boji uz istaknuti detalj narančastog trokuta na 12 sati

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition ističe se pojavom među ostatkom Aquaracer kolekcije. Futuristički ronilački sat dolazi u ograničenoj ediciji od 1500 primjera. Na tržište stiže do kraja godine, a cijena će mu iznositi 3.800 CHF.

TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition 6
Noćna/podvodna vidljivost TAG Heuer Aquaracer Bamford Limited Edition modela nije upitna

Facebook

Društvene mreže