TUDOR BLACK BAY 54 – povratak u budućnost

TUDOR stvara put u budućnost odajući počast svojoj prošlosti. Novi dodatak liniji Black Bay, Black Bay 54, potpuno je moderan izraz njihovog prvog ronilačkog sata koji je predstavljen 1954. godine

Tekst: Josip Cerovec Fotografije: Tudor

TUDOR je predstavio novi dodatak liniji Black Bay koji utjelovljuje najčišći moderni izričaj njihova prvog ronilačkog sata. Godine 1954. predstavljen je referentni 7922, a danas Black Bay 54 podsjeća na ovaj model s kućištem promjera 37 mm i kućnim kalibrom. Dok se cijela kolekcija Black Bay odnosi na niz TUDOR-ovih ranih ronilačkih satova, potpuno novi Black Bay 54 najvjerniji je primjer TUDOR-ova prvog ronilačkog sata, referentnog 7922. Proporcije kućišta su klasične kao prošlih godina, no s tehničkog aspekta tu je vrhunski kućnio kalčibar MT5400 te vodonepropusnost do dubine od 200 m.

tudor m79000n 0001 Tudor Black Bay 54
Tudor Black Bay 54

 

U skladu s formom, jednosmjerna luneta lišena je bilo kakvih gradacijskih oznaka, podsjećajući na dane ranih 50-ih kada je ronjenje bocama bilo u povojima, a TUDOR proizveo sat za one koji su bili dovoljno odvažni da se upuste u ovaj sport u usponu. Novi estetski detalji, međutim, ne zaustavljaju se na dimenzijama kućišta i lunete. Kazaljka za sekunde s dizajnom lizalice podsjeća na izgled originala. Ergonomija je također evoluirala, s redizajniranom krunicom i lunetom koji su zadržali povijesne proporcije.

T23 PRO NP23 BLACK BAY 54 RUBBER 03 V2

 

Facebook

Društvene mreže