20 novih Omega Constellation modela u 4 veličine s meteorit brojčanicima

Omega je predstavila čak 20 Constellation referenci, u četiri veličine, 25 mm, 28 mm, 29 mm i 41 mm i to po pet modela u svakoj veličini, u različitim materijalima, opremljene automatskim i kvarcnim mehanizmima te u cjenovnim razredima od 9.400 eura do 47.000 eura. Svima je pak zajedničko meteorit lice

Tekst: Andrej Brezovački Fotografije: Omega

Omega je prvu Constellation kolekciju predstavila 1952.godine, a ista danas broji gotovo 400 raznovrsnih izvedbi od osnovnih malih kvarcnih čeličnih ženskih modela do automatskih Co-Axial Master Chronometara u zlatnim kućištima ukrašenim dijamantima. Najnovije proširenje ponude čini 20 modela s brojčanicima u meteorit izvedbi. Manja kućišta promjera 25 mm i 28 mm pogone kvarcni mehanizmi dok veća promjera 29 mm i 41 mm pokreću automatici. Materijali kućišta i narukvica su od čelika, dvobojna kombinacija čelik/žuto zlato ili čelik/ružičasto zlato te najskuplje izvedbe u punom žutom ili ružičastom zlatu.

Omega Constellation Meteorite 41mm

Muški model Omega Constellation Meteorite mjeri 41 mm promjera, a među novim izvedbama nema dijamanata. Pet referenci može se pronaći ili u nehrđajućem čeliku s okvirom od titana stupnja 5, nehrđajućem čeliku s okvirom od keramike u boji ili u punom plemenitom metalu, bilo u Moonshine zlatu (žuto) ili Sedna zlatu (ružičasto). Ovdje zlata ne nedostaje. Moonshine Gold Constellation težak je 227 grama, a verzija Sedna Gold 221 gram. Cijena im je identična, 47.000 eura kao i mehanizam, kalibar 8901 s certifikatom Master Chronometer.

Pjeskareni okvir ima prepoznatljive rimske brojeve koji su izdignuti i sjajni. Kod čeličnih modela okviri su sjajni keramički, a mehanizam identičan skupljim zlatnim izvedbama. Cijena kreće od 10.400 eura. Vratimo se još malo brojčanicima. Omega je koristila meteorit Muonionalusta koji je sa starošću od preko 4,5 milijardi godina, vjerojatno najstariji poznati meteorit na Zemlji. Posebnost kod korištenja meteorita za brojčanike je to što će svaki brojčanik biti jedinstven pa u naravi niti jedna fotografija neće odgovarati modelu koji ćete u naravi kupiti.

Vodonepropusnost kod ove kolekcije nije bila na listi prioriteta pa svega 50 m ne iznenađuje. Sve u svemu, dobivate unaprijeđen integrirani dizajn narukvice u paketu s kućnim Omega automatskim kalibrom Co-Axial Master Chronometer dodatno oživljenim meteoritskim brojčanicima.

Omega Constellation Meteorite ženska strana priče

Manji promjeri rezervirani su za klijentice. U slučaju promjera 29 mm opremljeni su automatskim mehanizmom, a preostala dva manja promjera pogone kvarni kalibri. Omega Constellation Meteorite od 29 mm kolekciju čine dva dvobojna modela koji se pridružuju modelu čelika na čeliku uz dva modela od punog plemenitog metala. Pojačan osjećaj ženstvenosti postignut je dijamantnim okvirima, dijamantnim indeksima i zaobljenim prozorčićem za datum. Vodootporni su do 50 metara.

Omegin mehanizam, kalibar 8700 nudi 50 sati rezerve snage, ali i dalje ima iste ženevske valove u arabesknim ukrasima i METAS certifikat koji radi unutar 0/+5 sekundi dnevno i vrlo je antimagnetski. Constellation modeli od 29 mm s brojčanikom od meteorita i samonavijajućim kalibrom 8700 stoje od 14.400 eura za verziju od nehrđajućeg čelika. Na brojčaniku se nalazi 11 dijamanata, a ima okvir od dijamantnog pavéa. Dvobojni modeli u maloprodaji koštaju 17.800 eura, dok potpuno zlatna verzija ima cijenu od 37.400 eura.

Omega Constellation Meteorite 25mm/28mm

Budući da verzije od 28 mm i 25 mm koriste kvarcni kalibar 4061 i nemaju prozor s datumom, nude još jedan dijamant na brojčaniku. Cijena verzije od nehrđajućeg čelika od 25 mm je 9.400 eura, dvobojna 12.000 eura, a zlatna 28.100 eura. Constellation od čelika od 28 mm ima maloprodajnu cijenu od 10.100 eura, s dvobojnom 13.000 eura, a potpuno zlatnom 30.600 eura. Radi se o ukupno deset konfiguracija koje pokreće Omega 4061 kvarcni mehanizam s četiri godine autonomije. Kao i kod modela od 29 mm, imate isti izbor kućišta i narukvica od čelika na čeliku, dvobojnih i punog plemenitog metala. Također i dalje imate dijamantne indekse, okvir s dijamantima i šarene meteoritske brojčanike. Kod kvarcnih modela izostale su komplikacija datuma i središnja kazaljka za sekunde.

Kategorije: Noviteti, Brandovi, Omega

Facebook

Društvene mreže