Bulova predstavlja Jet Star kolekciju, inspiriranu retro dizajnom 70-tih godina

Jet Star kolekcija inspirirana prošlošću donosi četiri moderna i precizna sata za sve prilike

Tekst: Andrej Brezovački Fotografije: Bulova

U bilo kojem trenutku kada dizajnerima Bulove ponestane inspiracije, na dohvat ruke bogata im je arhiva legendarnih modela koje obnavljaju svako malo. Posljednji u nizu je Jet Star, zvijezda sedamdesetih, no sada pomlađen i opremljen izuzetno preciznim mehanizmom. Tko ne voli kvarcne otkucaje ovdje ne može uložiti prigovor jer kazaljka sekundi klizi brzinom od 16 otkucaja u sekundi! Bulova Jet Star kuca na 262 kHz što je čak osam puta više od standarnih kvarcnih modela i specifičnost Bulove.

Bulova Jet Star
Posuđeno od svog povijesnog prethodnika, kućište od nehrđajućeg čelika ima upečatljiv kutni dizajn sa širokim stranama i kupolastim safirnim staklom

Bulova Jet Star upakirana je u osmerokutno oblikovano i fasetirano kućište od nehrđajućeg čelika, temeljeno na dizajnu iz 1973. godine, pogađate, iz bogate arhive brenda. Promjera od 40 mm kućište je sprijeda prvenstveno uglačano, zajedno s ušicama i bokovima, s naznakom bogatog brušenja koji viri ispred ruba stožastog okvira. Bočne strane kućišta okomito su brušene što doprinosi raznolikosti završnih obrada. Završna obrada je vrlo kvalitetna te ovisno o izvedbi i elegantna i sportska. Luminescentni indeksi sati i ispuna u kazaljkama omogućuju iznimnu čitljivost u svakom okruženju, dok prikaz datuma savršeno stoji na 3 sata.

Bulova Jet Star 97B214 social
Jet Star pokreće Bulovin Precisionist mehanizam, revolucionarni kvarcni mehanizam s 8 rubina koji vibrira na nevjerojatnih 262 kHz, s točnošću od 5 sekundi mjesečno

Četiri su izvedbe obnovljenog Jet Stara bez ograničenja u proizvodnji, a limitirani model Bulova 96K112 Jet Star Limited Edition o kojem smo pisali ovdje broji ukupno 7300 primjeraka. Najviše retro po nama izgleda model boje zlata s gradijentnim licem koje prema vanjskim rubovima tamni i koji dolazi isključivo na kožnom remenu. Slijede dvije standardne izvedbe na čeličnim narukvicama koje su formom vrlo originalne. Naime linkovi su poput dvostrukog slova H uklopljeni u skladan niz. Samo ograničeni model ima opciju dodatne kožne narukvice u plavoj boji.

bulova Bulova 96K112 Jet Star Limited Edition
Limitirano izdanje ograničeno je na 7300 primjeraka. Sat dolazi u posebnoj kutiji – s dodatnim plavim kožnim remenom

Vratimo se još malo mehanizmu, kućnom Bulova HPQ Precisionist kalibru koji smo do sada susretali u znatno glomaznijim modelima. Visokofrekventni mehanizam osigurava točnost u okvirima od pet sekundi mjesečno, no pri tome ne troši ništa više energije od standarnih modela pa je i trajanje baterije podjednako. Zbog pomicanja kazaljke sekundi mnogi će pomisliti kako se radi o mehaničkom, a ne kvarcnom satu. Pri tome nećete potrošiti bogatstvo jer već dostupna kod nas limitirana edicija stoji 615,00 eura. Bulova je dugogodišnja ikona američke industrije satova. Izvrsnost, inovacija i tehnologija u srcu su brenda Bulova.

Ravno iz 1970-ih dolazi Bulova Jet Star, kultni model iz impresivne povijesti Bulove, sada opremljen jednako impresivnim mehanizmom
Ravno iz 1970-ih dolazi Bulova Jet Star, kultni model iz impresivne povijesti Bulove. Kućište od nehrđajućeg čelika nadopunjuje odgovarajuća narukvica.

Facebook

Društvene mreže